Για πολιτικοποίηση της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη έκανε λόγο ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας μιλώντας στον Antenna για την απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία ο σκηνοθέτης κρίθηκε ένοχος για δυο βιασμούς ανηλίκων, ωστόσο θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι την δίκη στο Εφετείο.

Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για κατασκευασμένη υπόθεση και μάλιστα είπε ότι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι κατασκεύασαν την υπόθεση με αρχικό στόχο τον κ. Λιγνάδη.

Τόνισε ακόμα ότι η απόφαση από πλευράς τακτικής δικαιοσύνης είναι αθωωτική για τον κ. Λιγνάδη και ότι μόνο οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο.

«Δυστυχώς οι πολιτικοί ανεξαρτήτως χρώματος χρησιμοποιούν την Δικαιοσύνη. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί την έννοια της Δικαιοσύνης», είπε ακόμα ο κ. Κούγιας.

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Λιγνάδη είπε ότι από την πρώτη στιγμή είχε συνειδητοποιήσει ότι είναι στόχος και ότι είναι μια περίεργη υπόθεση, ενώ σημείωσε ότι «έμεινε ελεύθερος με διάταξη η οποία προστέθηκε την 1η Ιουλίου του 2019».

Τέλος ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες από την οικογένεια και φίλους του Δημήτρη Λιγνάδη, για να βρεθούν τα χρήματα της εγγύησης. «Αν τα συγκεντρώσουμε μέχρι το μεσημέρι μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αφεθεί ελεύθερος», σημείωσε ο κ. Κούγιας.