Διαδοχικές επισκέψεις σε σχηματισμούς της Ι Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη» πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, συνοδευόμενος από τον διοικητή της Μεραρχίας Υποστράτηγο Αντώνη Νομικό.

Αρχικά ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών «Ελ Αλαμέίν», στο στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Κατσάνη Γ.», στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχτηκε ο διοικητής της Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Παπαβλασόπουλος.

Ακολούθως ο Αρχηγός μετέβη στην έδρα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», στο στρατόπεδο «Υπολοχαγού (ΠΖ) Χατζηιωάννου», στη Νέα Σάντα Κιλκίς, όπου τον υποδέχτηκε ο διοικητής της Ταξίαρχος Νικόλαος Χιωνής με τους επιτελείς του.

Τέλος, η επίσκεψη του Στρατηγού Μανωλά σε σχηματισμούς της ιστορικής Ι ΜΠ ολοκληρώθηκε στην έδρα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «Μοράβας», στο στρατόπεδο «Συνταγματάρχη (ΠΖ) Γεωργούλα Ν.», όπου τον υποδέχτηκε ο διοικητής της Ταξίαρχος Πέτρος Κάρλες με τους επιτελείς του. Εκεί ο Αρχηγός επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Πρατήριο Βόλου, το Σταθμό Επανακτησίμων (ΣΤΕΠ) και το Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ταξιαρχίας «Αργοναύτες».

Σε όλους τους σχηματισμούς της Ι ΜΠ, τους οποίους επισκέφτηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ ενημερώθηκε από τους διοικητές και τους επιτελείς τους, ενώ έδωσε και κατευθυντήριες οδηγίες του στο προσωπικό τους.

Ας σημειωθεί ότι η Ι ΜΠ περιλαμβάνει στη δύναμή της όλους τους σχηματισμούς των Ειδικών Δυνάμεων που προαναφέρθηκαν καθώς και την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) και έχει ως αποστολή της την άμεση επέμβασή της όπου και όταν απαιτηθεί με εντολή του Αρχιστρατήγου, που είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Λ.Σ.Μ.