Αντιπροσωπεία σπουδαστών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) επισκέφθηκε το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου και τα μέλη της προσκύνησαν στον Λόφο του Μαυσωλείου τους 228 σφαγιασθέντες κατοίκους της Μαρτυρικής πόλεως από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.
BLAV_1


Στο Μαυσωλείο, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, έγινε κατάθεση στεφάνου από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Ναυτικών Δοκίμων.
Ας σημειωθεί ότι μεταξύ των Ναυτικών Δοκίμων που συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία, ήταν και ένας Δευτεροετής, ο οποίος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Μαρτυρική κωμόπολη του Διστόμου.
BLAV_2

BLAV_3

Επισημαίνεται ότι οι καθιερωμένες ενημερωτικές επισκέψεις σπουδαστών των παραγωγικών Σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου και το Μαυσωλείο είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας του COVID-19, αλλά ήδη όμως ξανάρχισαν, όπως και άλλων σχολείων, συλλόγων, φορέων κλπ. καθώς και μεμονωμένων επισκεπτών.