Φρικιαστικές και πρωτοφανείς, ακόμα και για έμπειρους δικαστές, ήταν οι αποκαλύψεις που έκαναν στο δικαστήριο τα θύματα του παπα-Θόδωρου από το Αγρίνιο, που όχι μόνο περιέγραψαν την γκαρσονιέρα-κολαστήριο όπου «εξομολογούσε» ανήλικα κορίτσια, αλλά αποκάλυψαν και τα τεχνάσματα του προφυλακισμένου σήμερα ιερέα, προκειμένου να βιάζει ανενόχλητος τα θύματά του, έχοντας δήθεν «θεία εντολή».

Την Παρασκευή, άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την τύχη του 50χρονου κληρικού, Θεόδωρου Δροσοπαναγιώτη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανήλικων κοριτσιών, ασελγείς πράξεις, πορνογραφικό υλικό και ίσως και άλλων, που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης οι κοπέλες-θύματα του «σατανικά ευφυούς», όπως τον χαρακτήρισαν, παπά, περιέγραψαν με αποκρουστικές λεπτομέρειες τα όσα έζησαν στα χέρια του.

Ο πρόεδρος διέκοψε αρκετές φορές τη δίκη, προκειμένου τα κορίτσια να βρουν την ψυχραιμία να συνεχίσουν τις καταθέσεις τους, καθώς ξεσπούσαν διαρκώς σε κλάματα. Τη δράση του ιερέα είχε αποκαλύψει πριν από έναν χρόνο μία ενήλικη σήμερα γυναίκα, η μόνη από τις πέντε που κατέθεσαν, με την οποία ο σάτυρος παπάς δεν είχε καταφέρει να ολοκληρώσει τη σχέση τους. Οι υπόλοιπες τέσσερις κοπέλες μίλησαν για βιασμό σε ηλικία από 14-16 ετών.

Οι μάρτυρες κατηγορίας υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος με την οικογένειά του είχε μετατρέψει το σπίτι του σε κοινόβιο, καθώς μαζί τους ζούσαν δύο ακόμη χωρισμένες μητέρες με τα έξι παιδιά τους. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο 50χρονος έπειθε τα θύματά του ότι λάμβανε στο κινητό του μηνύματα από φωτισμένους γέροντες του Αγίου Όρους, ακόμη και από τον Άγιο Ιωάννη Μαξίμοβιτς, που τον οδηγούσαν στο δρόμο του Θεού. Στην πορεία της διαδικασίας αποδείχτηκε ότι το κινητό τηλέφωνο από το οποίο στέλνονταν τα μηνύματα αυτά και στα κορίτσια ήταν δικό του και ήταν εκείνος που παρίστανε τους γέροντες.

Τα θύματα τον ονόμαζαν επίσης «κωδικάνθρωπο», καθώς με διάφορους κωδικούς που είχε χαράξει ακόμη και στις πλάτες τους ισχυριζόταν ότι κατάφερνε να λύνει τα μάγια, κάνοντας μητέρες και κόρες να τον βλέπουν πραγματικά σαν Θεό.

Η πρώτη από τα θύματα που αποφάσισε να μιλήσει το έκανε όταν διαπίστωσε πως η αδελφή της, σε ηλικία 14 ετών, είχε βιαστεί από τον 50χρονο. Όπως κατέθεσε η μικρότερη αδελφή, έλαβε ένα μήνυμα από έναν υποτιθέμενο γέροντα ότι πρέπει να πάει στο δωμάτιο του κάτω ορόφου του σπιτιού όπου ο «πατερούλης», όπως ο ίδιος ήθελε να τον αποκαλούν, είναι στενοχωρημένος και μόνο αυτή μπορεί να τον βοηθήσει για να λύσει τα μάγια από την ίδια, τα αδέλφια και τη μητέρα της.

Ο ιερέας την υποδέχτηκε στην γκαρσονιέρα σε πλήρες σκοτάδι. Της έδεσε τα μάτια, της είπε να ξαπλώσει στο κρεβάτι, της ακινητοποίησε τα χέρια και στη συνέχεια άρχισε να της βγάζει τα ρούχα και να προχωρά σε πράξεις τις οποίες το κορίτσι με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια, προκαλώντας ανατριχίλα στην αίθουσα και φέρνοντας σε αμηχανία ακόμη και την Έδρα. Η εντολή που είχε από τον «γέροντα» που της έστειλε το μήνυμα ήταν να μη δείξει ότι φοβάται, διότι τότε ο «πατερούλης» θα αναγκαστεί να ξανακάνει την πράξη για να λυθούν τα μάγια. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στις 18 Ιουλίου.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 11 Ιουλίου 2022