Ευκαιρία για «φροντιστήριο» με τα αμερικανικά μαχητικά πέμπτης γενιάς F- 35 φαίνεται πως θα έχουν οι Έλληνες πιλότοι, καθώς 24 από αυτά έφτασαν στη βάση της Σούδας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πολυεθνική άσκηση «Οργή του Ποσειδώνα».

Σύμφωνα με τις του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, την ώρα που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο εργοστάσιο της κατασκευάστριας των F-35, Lockheed και οι Αμερικανοί έχουν ήδη στα χέρια τους επίσημο αίτημα από τν χώρα μας για την απόκτηση τέτοιων αεροσκαφών, οι πιλότοι της πολεμικής μας αεροπορίας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σούπερ όπλο από κοντά.

Ειδικότερα, στην 115 πτέρυγα μάχης στην Σούδα βρίσκονται ήδη αμερικανικά F35 στο πλαίσιο της συμμαχικής άσκησης με την ονομασία «Η Οργή του Ποσειδώνα» με τη συμμετοχή και βρετανικών αεροσκαφών.

Έτσι, οι Έλληνες πιλότοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μαχητικό που εκτιμάται ότι περίπου το 2028 θα βάλει το εθνόσημο στα φτερά του.


Ασκήσεις υψηλού συμβολισμού Ελλάδας – ΗΠΑ στο Ανατολικό Αιγαίο

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα από τα σενάρια των ασκήσεων θα αναπτυχθούν εκεί ακριβώς που «πονάει» το τουρκικό καθεστώς, στην περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

Μάλιστα, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ελληνικά μαχητικά και αμερικανικά F-35 και F-15 θα πετάξουν από άκρη σε άκρη στο ανατολικό Αιγαίο, πάνω από τα νησιά μας.