Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από χθες μεγάλο μέρος της χώρας. Η ισχυρή βροχόπτωση έπνιξε και το νησί της Θάσου, όπου οι κάτοικοι των περιοχών Λιμενάρι και Ποτό έδωσαν μάχη για να γλιτώσουν τα σπίτια τους από τα ορμητικά νερά.

Ο κόσμος της Θάσου έζησε τρομακτικές στιγμές κατά την διάρκεια της νύχτας καθώς από την ισχυρή νεροποντή πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία και παρασύρθηκαν οχήματα.



Σύμφωνα με το kavalanews οι κάτοικοι στη Θάσο από τις 2 τα ξημερώματα προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους από τη μανία της βροχής.



Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα, καθώς σημειώθηκαν πλημμύρες σε σπίτια, ξενοδοχεία, δόμους, ενώ παράλληλα κινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική για τροχαία ατυχήματα με εκτροπή οχημάτων από τα ορμητικά νερά.



Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου σε περιοχές κυρίως της ανατολικής Θεσσαλονίκης, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες την πόλη.

Λόγω της βροχής και του ισχυρού ανέμου σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης (σ.σ. Τούμπα, Μπότσαρη, Τριανδρία) στο δρόμο αλλά και σταθμευμένα οχήματα.

Από το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης βρίσκεται επί ποδός για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία και έχει πραγματοποιήσει κοπή δέντρων και αντλήσεις υδάτων.



Ισχυρές βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία


Σε ισχύ βρίσκεται και σήμερα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Από αργά χθες το βράδυ τα φαινόμενα επεκτάθηκαν στην ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ τα ξημερώματα έβρεξε και στην Αττική.

Από χθες το μεσημέρι η κακοκαιρία ειχε πλήξει την Κεντρική Μακεδονία και μέχρι αργά το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί πάνω από 340 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Κιλκίς.