Ένα αυτοσχέδιο όπλο, το οποίο κατασκεύασε ο ίδιος σε εργαστήριο που είχε στήσει στο σπίτι του, χρησιμοποίησε για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο 41χρονος Τετσούγια Γιαμαγκάμι.

Ο βετεράνος του ιαπωνικού Ναυτικού είχε στηθεί σε μικρή απόσταση πίσω από τον έμπειρο πολιτικό και με μία αιφνιδιαστική κίνηση, τον πυροβόλησε δύο φορές στην πλάτη, προκαλώντας τον θάνατό του.

Στα social media κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από το αυτοσχέδιο όπλο που χρησιμοποίησε ο 41χρονος, προκειμένου να δολοφονήσει τον Σίνζο Άμπε. 
gun_2

gun2
gun3

Τη συγκλονιστική στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε πέφτει νεκρός από πυρά ενός 41χρονου, παρουσιάζει ένα νέο βίντεο το οποίο παρουσίασε η Daily Mail. Σε αυτό διακρίνονται επίσης οι απέλπιδες προσπάθειες των ξαφνιασμένων αντρών ασφαλείας να μπλοκάρουν τις σφαίρες με τους χαρτοφύλακές τους, αφού αντιλήφθηκαν - πολύ αργά - ότι ο Άμπε δέχεται επίθεση.

Οι κάμερες που ήταν στραμμένες πάνω στον Άμπε, καθώς έδινε πολιτική ομιλία στην πόλη Νάρα στις 11.30 το πρωί (τοπική ώρα) κατέγραψαν τη στιγμή που έπεσε ο πρώτος πυροβολισμός, ο οποίος δεν βρήκε τον πολιτικό, αλλά προκάλεσε έναν δυνατό κρότο και ένα σύννεφο καπνού.

Δείτε το βίντεο