Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα καθώς ήδη μετράμε δύο ατυχήματα, το ένα αρκετά σοβαρό, δείχνει η επικίνδυνη συνήθεια των τουριστών της Σκιάθου να παρακολουθούν τις προσγειώσεις των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά σε παραλία.

Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ στον αερολιμένα της Σκιάθου. Η 60χρονη Βρετανίδα τουρίστρια άνοιξε τα χέρια της. Έμοιαζε να το απολαμβάνει. Έδειχνε έτοιμη να πετάξει...

Και πράγματι, πέταξε! Μόνο που η δική της προσγείωση ήταν πολύ απότομη και επώδυνη. Η πίεση των αερίων της τουρμπίνας του αεροσκάφους εκσφενδόνισε την γυναίκα στο έδαφος με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

 «Προχωρούσε για να έρθει προς το μέρος εκεί, με τις κόρες και τις φίλες της και ξαφνικά μόλις ξεκίνησε να δίνει γκάζια το αεροπλάνο, άρχισε και άνοιγε τα χέρια της σαν φτερά… και εκεί την πήρε σβάρνα και την έριξε κάτω» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο MEGA.

 Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και μια δεύτερη τουρίστρια διακρίνεται στο βίντεο να εκσφενδονίζεται και αυτή στην άσφαλτο.

 Εκτός από το χτύπημα στο κεφάλι, η 60χρονη Βρετανίδα υπέστη κάταγμα στη λεκάνη και κάκωση στο δεξί της ώμο και εξαιτίας της κατάστασης της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται.

 «Προσπάθησε να σηκωθεί, δεν μπορούσε. Μετά προσπαθήσαμε μαζί την βοηθήσαμε, δεν μπορούσε να περπατήσει και την πήρα αγκαλιά και την πήγα στο πεζουλάκι να καθίσει λίγο» πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

 Το… χόμπι του plane spotting

Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει πλέον στη Σκιάθο το plane spotting.

 Ένα χόμπι για το οποίο οι λάτρεις του αδιαφορώντας για το αν βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, στέκονται μπροστά στην τεράστια πίεση από τις τουρμπίνες των αεροσκαφών, για να βγάλουν μια φωτογραφία ή απλά για να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους.

 «Δεκάδες άτομα βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο για το αγαπημένο τους χόμπι, το plane spotting, με το αεροδρόμιο της Σκιάθου να αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερες προορισμούς για την παρατήρηση των αεροπλάνων» πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

 Η εταιρεία Frapport, υπεύθυνη για την ασφαλή λειτουργία του αερολιμένα της Σκιάθου, εξέδωσε ανακοίνωση για τον τραυματισμό της Βρετανίδας τουρίστριας.

 «Ο φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του αερολιμένα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας εντός των ορίων παραχώρησης, και επομένως και του αεροδρομίου, και οτιδήποτε λαμβάνει χώρα εκτός αυτού δεν υπόκειται στην ευθύνη του» αναφέρει η εταιρεία.

 Μόλις πριν λίγες ημέρες ένας ακόμη τουρίστας τραυματίστηκε στο ίδιο σημείο όταν τα αέρια του αεροσκάφους τον εκτίναξαν 10 μέτρα μακριά και τον πέταξαν στη θάλασσα.