Σήμερα ολοκληρώνεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη με το δεύτερο σκέλος της αγόρευσης του Αλέξη Κούγια, που απαρτίζεται συνολικά από 230 σελίδες. Η αγόρευση του γνωστού δικηγόρου ξεκίνησε την Τρίτη και συνεχίζεται σήμερα.

«Είναι μια δύσκολη υπόθεση, που εν αντιθέσει με τον κύριο εισαγγελέα και τους συναδέλφους μου που μίλησαν με γενικότητες και δεν κατέθεσαν κάτι γραπτό από την αρχή της διαδικασίας… εμείς από την αρχή αντικρούσαμε την κατηγορία και με λεπτομέρειες, χωρίς να γνωρίζουμε τι θα γίνει αυτό το 5μηνο. Θέλω να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι πριν το δικαστήριο εκδώσει την απόφασή του, έκανα τα πάντα ώστε να αναδείξω την αθωότητα του κυρίου Λιγνάδη» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στην εκπομπή «Το πρωινό».

Κατά την αγόρευση του, ο Αλέξης Κούγιας έκανε αναφορά στη Φαίη Σκορδά και δέχθηκε ερώτηση για το λόγο που αναφέρθηκε στην παρουσιάστρια. «Με την εξής έννοια, επειδή συνήθως αυτοί οι λεγόμενοι δημοσιογράφοι της ελίτ της δημοσιογραφικής ειρωνεύονται παρουσιαστές και παρουσιάστριες πρωινών εκπομπών –γιατί εμείς μελετήσαμε πάρα πολύ τις συμπεριφορές συγκεκριμένων προσώπων– ανέδειξα το πώς επειδή εμφανίστηκε στην κ. Σκορδά ένας από τους δημιουργούς αυτής της σκευωρίας κατά Λιγνάδη, ο σκηνοθέτης Καραντζάς, την επόμενη μέρα, η ελίτ του υπουργείου Πολιτισμού όσον αφορά στους δημοσιογράφους, ανέδειξε αυτή την εκπομπή» απάντησε ο κ. Κούγιας.

Σε ό,τι αφορά κάλεσμα που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας σχετικά με τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε γελώντας: «Από ό,τι είδα, μόνο τον Μπίμπιλα είδα, δεν είδα κανέναν άλλον. Κι έναν άλλον κύριο που μου τον συνέστησαν ότι είναι ο Λάσκος. Πρόσφατα δεν επανεξελέγη ο κ. Μπιμπίλας; Με επιστολική ψήφο! Δεν είδα κανέναν από αυτούς που υπέγραψαν αυτή την επιστολή εδώ, έμεινε μόνος του ο κ. Μπιμπίλας. Θα νιώθει πολύ άσχημα. Δεν ήταν ψυχή εδώ πέρα. Από ό,τι είδα ήταν ο πρόεδρος και ο γραμματέας».

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 7 Ιουλίου 2022