Στο στόχαστρο διεθνών συμμοριών μπαίνουν πανάκριβα υπερπολυτελή ρολόγια που το κάθε ένα κοστίζει όσο ένα διαμέρισμα, κοσμήματα με πολύτιμους λίθους και βαριές υπογραφές σχεδιαστών που στο καρτελάκι τους η τιμή ήταν εξαψήφια, αν όχι επταψήφια όταν πρωτοαγοράστηκαν αλλά και οτιδήποτε άλλο τους τραβήξει την προσοχή έργα τέχνης, χρήματα, κινητά, laptop.

Τελευταία μόδα οι πανάκριβες τσάντες που κάθεμια τους κοστίζει ακόμα και πάνω από 10.000 ευρώ. Τελευταίο κρούσμα η ληστεία δύο Πορτογάλων που τους αρπάξαν κοσμήματα και ρολόγια των 300.000 ευρώ 

Παρέλαση διάσημων στο αστυνομικό τμήμα της Μύκονου

Το αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου μετατρέπεται καθημερινά σε μία αίθουσα που θυμίζει Χόλυγουντ από τους διάσημους που σπεύδουν να καταγγείλουν τους αλαφροχέρηδες που τους έβαλαν στο μάτι.

Από τα πιο πρόσφατα χρυσά χτυπήματα, αυτό στον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή Γουίλιαμ Καρβάλιο. Από τον ίδιο και τον φίλο του έκλεψαν κατά την απουσία τους από το σπίτι τους κοσμήματα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, θύμα ληστείας έπεσε και ο ο ράπερ Timati φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν και επιχειρηματίας με φαστ φουντ και καταστήματα ρούχων 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κακοποιοί μπήκαν στην βίλα έχοντας πρώτα κόψει το ρεύμα για να τυφλώσουν τους ενοίκους και να αποφύγουν ένα πιθανό τετ α τετ. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ληστεία «μαμούθ» με ένα μόνο από τα ρολόγια που κλάπηκαν να κάνει 300.000 ευρώ.

Οι αρχές πιστεύουν πως οι συμμορίες φτάνουν στην Μύκονο όσο πιο αθόρυβα μπορούν ανάμεσα στους τουρίστες και κρατούν χαμηλό προφίλ. Τα χτυπήματα γίνονται χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν έχουν επιλέξει από πριν τα πρόσωπα ή αν έχουν βάλει απλά στο μάτι τις πανάκριβες βίλες με τα ενοίκια των πολλών χιλιάδων ευρώ για κάθε διανυκτέρευση που σίγουρα οι ενοικιαστές τους θα έχουν όλο και κάτι πολύτιμο.