Ένα θρίλερ εξελίσσεται από χθες τα ξημερώματα με την υγεία του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος ισχυρίζεται πως αν δεν χειρουργηθεί, κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του και οι δικηγόροι των μηνυτριών του μιλούν για «θέατρο» και ζητούν ιατρική γνωμάτευση. Ο ηθοποιός, που δικαζόταν χθες για ένα βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του, αισθάνθηκε πόνους και αδιαθεσία και διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Κρατικό Νοσοκομείο από τη φυλακή του Κορυδαλλού όπου κρατείται για να μετάγεται στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, το μεσημέρι της Πέμπτης «αφότου ήταν στις φυλακές και είναι γεγονός ότι είχε 4 μέρες μούδιασμα και ενοχλήσεις στη δεξιά πλευρά, τον είδε ο γιατρός ότι δεν περπάταγε καλά και τον έστειλε να κάνει εξετάσεις. Τον πήγαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, έγιναν όλες οι εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει πρόσφατα εγκεφαλικό. Δημιουργήθηκε μεγάλος πανικός, γιατί με την αρρώστια που έχει, ακόμα ένα εγκεφαλικό να πάθει μπορεί να είναι μοιραίο», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Οι γιατροί αποφάσισαν να νοσηλευτεί, όμως εκείνος είπε ότι έχει δικαστήριο σήμερα και θέλει να εμφανιστεί για να μη νομίζουν ότι παίζει θέατρο. Οι γιατροί αρνήθηκαν, εκτός κι αν υπέγραφε για να βγει. Υπέγραψε. Χθες τα ξημερώματα είχε έξαρση η κατάστασή του, έγινε διακομιδή στο νοσοκομείο και θα γίνει και επέμβαση, γιατί η κατάστασή του είναι σοβαρή. Έχει μια αρρώστια που από την ίδια πέθανε ο πατέρας του στα 62. Το εγκεφαλικό είναι έμφρακτο, αν αιμορραγήσει το αγγείο στο κεφάλι, τότε μπορεί να πεθάνει». Ο Πέτρος Φιλιππίδης νοσηλεύεται στον 3ο όροφο της Νευρολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε παραπονεθεί αρκετές φορές μέσω των δικηγόρων του για την επιδείνωση της υγείας του και μάλιστα οι νομικοί του εκπρόσωποι υποστηρίζουν ότι η κατάστασή του μπορεί να καταστεί ακόμη και μη αναστρέψιμη.

Την ίδια στιγμή, οι δικηγόροι των μηνυτριών ανέφεραν στις κάμερες πως στη σημερινή δίκη θα κρινόταν το αίτημα αποφυλάκισής του, αφήνοντας υπονοούμενα για τη σύμπτωση της μεταφοράς του στο Γενικό Κρατικό. «Ελπίζουμε αυτή τη φορά να φέρει ένα ιατρικό πιστοποιητικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Ανδρέας Βαγγόπουλος, επισημαίνοντας πως την περασμένη φορά που ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε επικαλεστεί λόγους υγείας για τη διακοπή της δίκης, κανείς δεν τους είχε προσκομίσει επίσημη γνωμάτευση.

Από τη μεριά του, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως θα ζητήσει να εξετάσει ιατροδικαστής τον ηθοποιό στο νοσοκομείο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το πρόβλημα της υγείας του, αφού κάποιοι λένε πως μπορεί να ψεύδεται, προκειμένου να αποφύγει να παραστεί στο δικαστήριο. «Η στιγμή που θα απολογηθεί είναι σε 2-3 μήνες. Ακόμα εξετάζεται η τρίτη μάρτυρας και έχουμε ακόμα 40», πρόσθεσε. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, δεν επιτρέπουν στη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, να τον δει στο νοσοκομείο.
«Με εμένα επικοινωνούσε από χθες το βράδυ, μέχρι την ώρα που πήγαν τον Πέτρο Φιλιππίδη στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος για την Ελπίδα Νίνου. «Δεν την αφήνουν να μπει μέσα. Μπορεί να μην τον ξαναδεί και δεν την αφήνουν να μπει μέσα», συμπλήρωσε. «Δεν άφησαν ούτε τη γυναίκα του ούτε το γιο του. Είναι τυπική αυστηρότητα αστυνομικών» κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

* Στο μεταξύ, όσο ο Πέτρος Φιλιππίδης βρισκόταν στο νοσοκομείο, η δίκη του συνεχιζόταν κεκλεισμένων των θυρών, με την τρίτη γυναίκα που έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού να δέχεται τις ερωτήσεις της υπεράσπισής του. Λίγη ώρα αφότου οι πόρτες της αίθουσας του δικαστηρίου έκλεισαν, σημειώθηκε ένταση που κατέληξε σε σύντομη διακοπή. Η τρίτη καταγγέλλουσα, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε προσβολές από τη συνήγορο υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Πακιρτζίδου, και ακολούθως κατέρρευσε και βγήκε κλαίγοντας από την αίθουσα. Η δίκη συνεχίστηκε μετά από μία σύντομη διακοπή και η εξέταση της τρίτης καταγγέλλουσας από την υπεράσπιση του προφυλακισμένου ηθοποιού ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11.

Πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη

Ωστόσο, μυστήριο επικρατεί γύρω από το θέμα της υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς, όπως είχε κάνει γνωστό πριν από μήνες ο δικηγόρος του, ο ηθοποιός, που είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Ιούλιο, βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και έχει χάσει 25 κιλά. Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι λόγω της προφυλάκισής του και της συναισθηματικής του φόρτισης ο διαβήτης του παραμένει αρρύθμιστος για μεγάλο χρονικό διάστημα, με συνέπεια να επηρεάζει ζωτικά όργανα. Αυτός λέγεται ότι είναι και ο λόγος που ανησυχεί ιδιαίτερα τόσο την οικογένειά του όσο και το δικηγόρο του. Να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε νοσηλευτεί και πριν από την προφυλάκισή του, τον Φεβρουάριο του 2021, με συμπτώματα εγκεφαλικού στο Νοσοκομείο «Υγεία».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime