Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
thymata_marfin
Ελλάδα

Το μνημείο για τα θύματα της Marfin έφτιαξε ξανά ο Δήμος Αθηναίων

«Το μνημείο της Marfin θα είναι πάντα εκεί», αναφέρουν πηγές από τον Δήμο Αθηναίων

Μετά τους βανδαλισμούς που υπέστη από αγνώστους το μνημείο για τα θύματα της Marfin, αποκαταστάθηκε τελικά από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

Έτσι, αποκαταστάθηκε η μνήμη της Αγγελικής, της Παρασκευής και του Επαμεινώνδα, που έχασαν τη ζωή τους στις 5 Μαΐου του 2010.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία της Marfin έλαβε χώρα στις 5 Μαΐου του 2010, όταν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ομάδα κουκουλοφόρων, έριξε βόμβες μολότοφ στο υποκατάστημα της τράπεζας, καταδικάζοντας σε θάνατο τρεις εργαζόμενους της τράπεζας και ένα αγέννητο παιδί.

Τα συνεργεία του Δήμου συντήρησαν και αποκατέστησαν πλήρως την μαρμάρινη πλάκα, επαναφέροντας το μνημείο στην αρχική του εικόνα.

«Το μνημείο της Marfin θα είναι πάντα εκεί, να μας θυμίζει ότι ο τυφλός φανατισμός, η ιδεολογική βία και ο διχασμός τραυματίζουν θανάσιμα τη Δημοκρατία. Όσες φορές κι αν επιχειρήσουν να αμαυρώσουν τη μνήμη των νεκρών βανδαλιζοντας το, ο Δήμος Αθηναίων θα το ξαναφτιάχνει», αναφέρουν πηγές του Δήμου Αθηναίων με αφορμή την αποκατάσταση του μνημείου.