«Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από συνθήματα αλλά από συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο ως αυτό που εφαρμόζεται από σήμερα». Με τη φράση αυτή ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε νωρίτερα, σε επίσκεψη του σε σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας, την ψηφιακή κάρτα εργασίας την οποία διαθέτουν σε πρώτη φάση 121.000 εργαζόμενοι σε τράπεζες και σουπερμάρκετ και χρησιμοποιούν στην έναρξη και το πέρας προσέλευσης στις δουλειές τους.

«Κανείς δεν θα μπορεί πλέον να τους κλέβει τον χρόνο απασχόλησης» συνέχισε ο υπουργός δηλώνοντας παράλληλα ότι το μέτρο υλοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της ΓΣΕΕ.

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι διαθέσιμη για όλους τους τύπους κινητών (Android και iOS) μέσω του my ergani app, ή και σε φυσική μορφή ενώ είναι συνδεδεμένη με την εφαρμογή Ergani Card Scanner που έχουν προμηθευτεί οι επιχειρήσεις και η οποία διαβάζει τον QR κωδικό.

Εκτός από το ωράριο εργασίας στην ψηφιακή κάρτα θα αποτυπώνεται το σύνολο των στοιχείων που αφορούν την εργασιακή ταυτότητα του εργαζόμενου, όπως ο μισθός και όλες οι μορφές άδειας που έλαβε αλλά και το ιστορικό των εργοδοτών του. «Πρόκειται για ακαταμάχητο όπλο στα χέρια των εργαζόμενων , για το σημαντικότερο τεκμήριο απέναντι στην παραβατικότητα» επεσήμανε η γενική γραμματέας Άννα Στρατινάκη.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, η εν λόγω εφαρμογή θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα στον τουρισμό και την εστίαση.