Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
νησι
Ελλάδα

Δημοσκόπηση Marc: «Διακοπές στο χωριό» και στο σπίτι φίλων διαλέγουν φέτος οι Έλληνες - Δεν θα φύγει η πλειοψηφία άνω των 35 ετών

O ένας στους δύο Έλληνες δεν θα κάνει καθόλου διακοπές

«Όνειρο θερινής νυκτός» αποτελούν οι διακοπές για πάνω από το 50% των πολιτών, σύμφωνα με το β’ μέρος της μηνιαίας δημοσκόπησης της Marc που έγινε για τον ΑNT1 και στο επίκεντρο των ερωτήσεών της βρίσκονται οι καλοκαιρινές διακοπές των πολιτών της χώρας.

Ίδιες ή λιγότερες μέρες σε σχέση με πέρσι                              

Στο ερώτημα «θα πάτε φέτος διακοπές;», «όχι δεν θα πάω» απαντάει το 51,6%, ενώ «ναι, θα πάω» απαντάει το 45,3%.

Από το 45,3% που θα πάει διακοπές, περισσότερες μέρες από πέρσι θα κάνει διακοπές το 6,5%, λιγότερες μέρες διακοπές θα κάνει το 16,5% ενώ τις ίδιες περίπου διακοπές με πέρσι θα κάνει το 22,3%.

kkjn

Δεν θα πάει διακοπές η πλειοψηφία άνω των 35 ετών

Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το εύρημα για τις ηλικίες όσων θα κάνουν διακοπές και όσων δεν θα κάνουν διακοπές.

Στις ηλικίες άνω των 35 ετών πλειοψηφούν όσοι δεν θα πάνε φέτος διακοπές. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικιακή ομάδα των ερωτώμενων τόσο αυξάνεται η διαφορά υπέρ όσων απαντούν ότι δεν θα κάνουν διακοπές φέτος.

Αντίθετα στις ηλικίες 17-34 ετών οι δύο στους τρεις απαντούν ότι θα πάνε διακοπές φέτος ενώ υπάρχει ένα 30,4% που δηλώνει ότι δεν θα πάει διακοπές.

molkm

Σε ότι αφορά το φύλο οι άνδρες απαντούν κατά 45,8% ότι θα πάνε διακοπές, ενώ οι γυναίκες κατά 44,7%. Το 52,5% των ανδρών και το 50,6% των γυναικών απαντούν ότι δεν θα πάνε διακοπές.

Το 61,4%, περίπου οι δύο στους τρεις από την Αττική απαντούν ότι θα πάνε διακοπές, ενώ από την περιφέρεια διακοπές απαντά ότι θα πάει περίπου ο ένας στους τρεις (36,3%). 

mknkj
kjnk

Η πρώτη επιλογή πάντως αυτών που θα πάνε διακοπές είναι το εξοχικό και το χωριό ή ο τόπος καταγωγής τους. Αυτή η επιλογή συγκεντρώνει το 34,1% των ερωτηθέντων και ακολουθούν το 27,3% που δηλώνει ότι στις διακοπές του θα μείνει σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, ενώ το ξενοδοχείο επιλέγει το 23,4%. Το σπίτι φίλων απαντά ένα 7%, ενώ το κάμπινγκ αποτελεί επιλογή για ένα 6,3% των ερωτηθέντων.

jnjn
kjnkjk
tautotita