Το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Τζούμα, τον τελευταίο εστέτ της Αθήνας, λένε αυτή την ώρα στο Α’ Νεκροταφείο των Αθηνών, φίλοι και οικείοι. Μεταξυ άλλων παριστανται οι Ρένος Χαραλαμπίδης, Κερασιά Σαμαρά, Μαίρη Βιδάλη, Χρήστος Χωμενίδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Λάκης Γαβαλάς, Σπύρος Μπιμπίλας και πολλοί φίλοι του Αθηναίοι οι οποίοι τον συναντούσαν σε συναυλίες, παραστάσεις και γενικότερα σε δρώμενα της πόλης.

Ηθοποιός, ραδιοφωνικός παράγωγος, συγγραφέας, εραστής της κομψότητας και της πνευματικής καλλιέργειας, ο Κωνσταντίνος ήταν η χαρακτηριστικότερη μορφή του κέντρου στο οποίο καθημερινώς περπατούσε επί δεκαετίες με διαφορετική κάθε φορά εμφάνιση.



Μέχρι το τέλος έκανε πρόβες για τη συμμετοχή σε θεατρικό έργο για τη ζωή της θρυλικής Γαλλίδας ηθοποιού Σάρα Μπερνάρ, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κερασίας Σαμαρά.

Σε ένα από τα βιβλία του περιγράφει - σε τρίτο ενικό – τον εαυτό του ως εξής: «Γεννήθηκε το 1944 στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα με επιδόσεις στη βιβλιοφαγία, στους κλασικούς μυθιστοριογράφους, στον κλασικό αθλητισμό, στο πινγκ-πονγκ, στο μπιλιάρδο και στο ροκ εντ ρολ. Απέφυγε τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και προτίμησε τη δράση των δρόμων, των καφέ και των ταξιδιών. Διάλεξε την ηθοποιία από αντίδραση στην αντίληψη που θεωρούσε τους ηθοποιούς ελαφρών ηθών. Διδάχτηκε θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών και έκανε χορό με τη Ζουζού Νικολούδη, τον Αλβιν Νικολάις, τον Μερς Κάνινγκχαμ και τον Αλβιν Εϊλυ. Στη Νέα Υόρκη έμαθε να επιβιώνει χωρίς να το κάνει θέμα. Εγκατέλειψε το χορό, γιατί “βαριά η καλογερική”. Επαιξε στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Για αρκετά χρόνια είχε καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο».

Έφυγε ήσυχος την περασμένη Πέμπτη μετά από χρόνια μάχη με την επάρατο.