Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας, λίγο πριν πέσει η αυλαία, και ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο γύρω από τις δολοφονίες, πλέον, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών, των κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

 Στα χέρια των εισαγγελέων βρίσκεται πλέον το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς και οι καταθέσεις των μαρτύρων. Καίρια για την εξέλιξη της υπόθεσης εκτιμάται πως είναι η μαραθώνια κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους άνδρες της δίωξης ανθρωποκτονιών.

Το πόρισμα των δικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα και οι καταθέσεις δέκα, τουλάχιστον, μαρτύρων, αποτελούν τη δικογραφία για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, που στάλθηκε στους εισαγγελείς από το τμήμα δίωξης ανθρωποκτονιών.

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News, oι δύο έμπειροι ιατροδικαστές , δεν αποκλείουν την πιθανότητα και στον ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας να χρησιμοποιήθηκε υφασμάτινο πανάκι, όπως και σε αυτόν της 6 μηνών Ίριδας. Όπως αποκάλυψε το MEGA και ο αστυνομικός συντάκτης του «ΒΗΜΑΤΟΣ» και των «ΝΕΩΝ»,  Βασίλης Λαμπρόπουλος, περιγράφονται σημάδια στο πρόσωπο του παιδιού που δίνουν την εντύπωση ότι ενήλικο χέρι πίεσε στο στόμα του με δύναμη ένα κομμάτι υφάσματος.

 Η 33χρονη είχε υποστηρίξει πως όταν είδε το παιδί της νεκρό πήρε το πανάκι από τα χέρια του κ έτρεξε να βρει τους γιατρούς Στη συνέχεια όμως ανέφερε πως όταν επέστρεψε στο δωμάτιο, η Μαλένα που ήταν ήδη νεκρή, είχε γυρίσει θέση και κρατούσε το πανάκι στα χέρια της. Αυτό το πανάκι που σίγουρα θα έδινε απαντήσεις δεν βρέθηκε ποτέ.

 To Live News θύμισε τα όσα είχε πει η Ρούλα Πισπιρίγκου για το συγκεκριμένο περιστατικό.

 -Της πήρες λες το πανάκι που είχε στα χέρια της.

-Ναι, ναι, ναι. Το «νάνι» της, το «νάνι» της.

-Πηγαίνεις, φωνάζεις τους γιατρούς στην συνέχεια έτσι; Και λες ότι επιστρέφεις και τη βλέπεις σε πλάγια θέση να κρατάει και πάλι το πανάκι στα χέρια.

-Ακριβώς. Αυτό μου έκανε και εμένα περιέργεια.

-Πώς πάλι κρατάει το πανάκι αφού εσύ την αφήνεις σε μία ημιλιπόθυμη κατάσταση;

-Αυτή ήταν η περιέργεια μου και εμένα τότε, για αυτό τους το είπα. Ότι «πώς γίνεται να τη βρίσκουμε πάλι με τα πανάκια»; Αφού το λέω και στην κατάθεση μου ότι αναρωτιέμαι για αυτό το πράγμα.

-Εσύ όταν το πήρες από τα χέρια της το πανάκι, πού το άφησες;

-Το άφησα στα πόδια της.

-Που για να το πάρει σημαίνει ότι σηκώθηκε το παιδί.

-Αυτό είπα και εγώ, «μα πώς σηκώθηκε;», αυτό αναρωτιόμουν κι εγώ.

 Σε πανικό η Ρούλα Πισπιρίγκου

Νευραλγική για την εξέλιξη της υπόθεσης θεωρείται η κατάθεση της αδελφής της προφυλακισμένης μητέρας, Δήμητρας Πισπιρίγκου, που φτάνει τις 34 σελίδες.

 «Ήταν ήπιο το κλίμα, απότοκο του γεγονότος ότι ήταν πάρα πολύ συνεργάσιμη με τις Αρχές. Για αυτό άλλωστε διήρκεσε τόσο πολύ ώρα η κατάθεσή της. Γιατί έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που της ετέθησαν» δήλωσε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.

 Η προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου θεωρεί, πια, βέβαιο, ότι θα της αποδοθούν κατηγορίες για τους θανάτους και των δύο μικρότερων παιδιών της. Για πρώτη φορά, οι άνθρωποι του περιβάλλοντός της περιγράφουν ως κακή την ψυχολογική της κατάσταση.

 «Είναι άσχημη λόγω της σκιαγράφησης της ίδιας προσωπικά αλλά και γενικότερα της τραγικής ιστορίας της οικογένειας της από τα μέσα ενημέρωσης. Θεωρεί ότι αδικείται αναφορικά με την εικόνα της και αδικείται σε σχέση με την τραγική ιστορία που έχει βιώσει η ίδια και η οικογένειά της» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

 Στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, όπως αποκάλυψε το MEGA, θα κληθούν για κατάθεση όσοι αποκτήσουν, βάσει της προκαταρκτικής έρευνας, την ιδιότητα του υπόπτου.