Ολοκλήρωσαν την τετραετή τους φοίτηση στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και έλαβαν τα πτυχία τους από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση οι Ευέλπιδες IV Τάξεως, που αποτελούν την Τάξη 2022 της Σχολής, που φέρει την τιμητική ονομασία «Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν», και οι οποίοι ορκίζονται και λαμβάνουν τα ξίφη τους την προσεχή Δευτέρα 27 Ιουνίου στη διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Βάρη Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ο Αντιστράτηγος Χ.Λαλούσης, ο οποίος τους επέδωσε τα πτυχία τους, πριν από τέσσερα χρόνια, το φθινόπωρο του 2018, όταν ως Υποστράτηγος ήτο Διοικητής της Σχολής, τους είχε υποδεχτεί τότε ως νέους Ευέλπιδες Ι Τάξεως, τώρα έχει την εξαιρετικά σπάνια χαρά να έχει ολοκληρώσει έναν ΠΛΗΡΗ «κύκλο» παραλαμβάνοντας «άσους» και παραδίδοντας στον Ελληνικό Στρατό, νεαρούς και νεαρές ανθυπολοχαγούς Όπλων και Σωμάτων, συνεχιστές των παραδόσεων της Σχολής! Μετά το πέρας της τελετής, ο Αρχηγός μίλησε προς τους νέους πτυχιούχους και έδωσε τις κατευθύνσεις του για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους.


Στην τελετή, εκτός του Αρχηγού ΓΕΣ, παρέστησαν επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαιδεύσεως του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ο Διοικητής της ΣΣΕ Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος και άλλοι επιτελείς.

Τέλος, αλλά όχι έσχατο, και σε καθαρά σημειολογικό επίπεδο, η Τάξη 2022 της ΣΣΕ, που φέρει την τιμητική ονομασία «Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν», του απελευθερωτή της Θράκης, είναι ο παππούς του Επίτιμου Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου ε.α. Κωνσταντίνου Μαζαράκη – Αινιάν (Τάξεως ΣΝΔ-1980) του οποίου ο πατέρας ήτο επίσης αξιωματικός απόφοιτος της ΣΣΕ.