Ένα παιδί γεμάτο ζωή και ενέργεια. Αυτή είναι η εικόνα που δίνει στα αποσπάσματα του βίντεο η μικρή Μαλένα.

Τραγουδάει καθισμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, έχοντας μόλις κάνει την πρώτη της χημειοθεραπεία. Ημέρα Παρασκευή.
Την επόμενη ημέρα το παιδί εξακολουθεί να δείχνει ευδιάθετο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγες ώρες πριν από το θάνατό της. Είναι καθισμένη στο ίδιο κρεβάτι του νοσοκομείου και τρώει…
MALENA_1

Αυτή είναι η τελευταία της εικόνα και είναι η φωτογραφία που για τους ιατροδικαστές αποτελεί βασικό στοιχείο για το τραγικό πόρισμα του ασφυκτικού της θανάτου.

Δυο φωτογραφίες από το πρόσωπο της Μαλένας. Τραβηγμένες με διαφορά λίγων ωρών. Η μία πριν και η άλλη μετά τον θάνατο του παιδιού.
Μεταθανάτια, οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας είδαν δυο νυχιές στην μύτη, που λίγες ώρες πριν από το θάνατο του παιδιού, στην τελευταία του φωτογραφία, όπως την τράβηξε η μητέρα, δεν φαίνεται να υπήρχαν.
MALENA_2

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μάλιστα, προσδιορίζει τον ακριβή χρόνο που αποτύπωσε την τελευταία εικόνα του παιδιού της. Ακριβώς δύο ώρες και δέκα λεπτά πριν φύγει από τη ζωή.
Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης ιατροδικαστικής εξέτασης φαίνονται έντονα τα δύο σημάδια, σαν γρατζουνιές από νύχια, έτσι όπως τα περιέγραψε στην έκθεσή της η ιατροδικαστής κα. Χριστίνα Τσάκωνα.
Μόνο που η πρώτη ιατροδικαστής, δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτή την κοκκινίλα στο δεξί μάγουλο της Μαλένας, εν αντιθέσει με τους Καρακούκη – Καλόγρηα που το αναφέρουν ξεκάθαρα, ως ένα ακόμη εύρημα που στοιχειοθετεί το τελικό πόρισμα του ασφυκτικού θανάτου της μικρής.

«Ουσιαστικά εκείνο που έχει σημασία είναι αν αυτές οι εκδορές ήταν προθανάτιες ή μεταθανάτιες, γιατί το παιδί όταν έκαναν συνάδελφοί μου ανάνηψη ήταν νεκρό. Επομένως εάν υπάρχει τρόπος να ξεκαθαριστεί αν οι εκδορές ήταν προθανάτιες ή μεταθανάτιες, αυτό είναι σημαντικό», δήλωσε η ογκολόγος της Μαλένας.
Η γιατρός μάλιστα, θέλησε να είναι απόλυτα ξεκάθαρη με τις συνθήκες που επικρατούν όταν η ζωή ενός παιδιού κρέμεται από μια κλωστή.
«Η συνάδελφος που έκανε την ανάνηψη μου είπε ότι οι εκδορές μπορεί να προέκυψαν κατά την ώρα της ανάνηψης. Εγώ δεν το θυμάμαι, αλλά ο τρόπος που έγινε η ανάνηψη ήταν ταχύς. Μπήκε μάσκα για να πάρει οξυγόνο το παιδί», συμπλήρωσε. «Όταν πας να κάνεις ανάνηψη και πας γρήγορα, δεν φοράς τίποτα. Δεν κοιτάς ούτε μην κολλήσεις, ούτε τίποτα. Κοιτάς να κάνεις την ανάνηψη γρήγορα για να σώσεις το παιδί».