Αθώα συνεχίζει να υποστηρίζει πως είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου, τόσο για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, για την οποία είναι και προφυλακισμένη, όσο και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο δικηγόρος της δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ότι η 33χρονη «δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε δολοφονική επίθεση κατά οποιουδήποτε από τα παιδιά».

Όσον αφορά το πόρισμα Καρακούκη-Καλόγρηα για τον θάνατο από ασφυξία των δύο παιδιών, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κώστας Ζάρδας, σχολίασε ότι «αν αυτό το πόρισμα είναι αληθές, ορθό, επιστημονικά άρτιο και αναμφισβήτητο δεν θα το κρίνει η κυρία Πισπιρίγκου, δεν θα το κρίνει καν η νομική υπεράσπιση».

Παράλληλα, σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι «έχουμε από τη μία πλευρά δύο ιατροδικαστικά πορίσματα που λένε πως υπάρχουν παθολογικά αίτια και μιλώ για τα πορίσματα της κ. Τσιόλα και της κ. Τσάκωνα, οι οποίες δεν ήταν και αυτές μόνες τους, υπήρχαν και παθολογοανατόμοι, δηλαδή τουλάχιστον τέσσερις επιστήμονες που κατέληξαν ότι είναι παθολογικά τα αίτια στους θανάτους του βρέφους και της Μαλένας».

Ακόμα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστήριξε ότι η 33χρονη δεν αποδέχεται ούτε και τα πορίσματα των πρώτων ιατροδικαστικών εκθέσεων για τη Μαλένα επειδή, όπως είπε, δεν εξηγούσε πώς επήλθε η ηπατική.

Έθεσε, μάλιστα, το ερώτημα, αποκαλύπτοντας και μέρος της υπερασπιστικής γραμμής της Ρούλας Πισπιρίγκου, «πώς είναι δυνατόν να έχει εμπλοκή και μάλιστα δολοφονική στον θάνατο του παιδιού και να αμφισβητεί ένα ιατροδικαστικό πόρισμα, το οποίο ουσιαστικά την αθωώνει. Δεν φοβόταν πως αν γίνουν περαιτέρω εξετάσεις μπορεί να αποκαλυφθεί η ενοχή της;».

Εξαιρετικά καυστικός ήταν ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου για τον Μάνο Δασκαλάκη, λέγοντας ότι «δεν έχει αξιοπιστία η πλευρά της πολιτικής αγωγής. Δεν μπορεί σήμερα να λες σήμερα το Α και αύριο το Ω».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, ο δικηγόρος της 33χρονης δεν αποκάλυψε κάτι επί της ουσίας λέγοντας, όμως, πως «έγιναν εξονυχιστικές ερωτήσεις, επανειλημμένες, επίμονες, προσπάθησαν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών να φανεί οτιδήποτε μπορεί να έκρυβε. Είναι πάρα πολύ έμπειροι, είναι οι απόλυτα ειδικοί και οι πλέον κατάλληλοι, έναν άνθρωπο τον οποίο ανακρίνουν και αυτός έχει κάτι να κρύψει να το βγάλουν, να το κάνουν να προκύψει και αυτό όπως φαίνεται δεν έγινε για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει κάτι να κρύψει η Δήμητρα Πισπιρίγκου».

Τέλος, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε ότι η πελάτης του θα επιμείνει στο αίτημα της αποφυλάκισης, «γιατί θεωρούσε ότι ήταν άδικη και υπερβολική η απόφαση περί προφυλάκισής της, ότι δεν ήταν αναγκαίο και υπήρχαν άλλα μέτρα δικονομικού καταναγκασμού πιο ήπια τα οποία επαρκούσαν και αναζητούσαμε τεχνικές εκθέσεις τέτοιες που να δημιουργούν τέτοιο ρήγμα στο κατηγορητήριο ώστε να έχουμε ευνοϊκή έκβαση.

Τώρα ήρθε αυτό το νέο χτύπημα, το οποίο έχει συνταράξει και την ίδια και έχει επηρεάσει και εμάς, την υπεράσπιση, ως προς το βάρος που θα πρέπει να κατανείμουμε σε περισσότερες υποθέσεις».