Ολοκληρώθηκε η «μαραθώνια» κατάθεση της η Δήμητρας Πισπιρίγκου στο τμήμα ανθρωποκτονιών της ασφαλείας Αττικής στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, που παρέμεινε σχεδόν 10 ώρες.  Η Δήμητρα Πισπιρίγκου έφυγε από την πίσω πόρτα με ένα όχημα, το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν τις 23:00.

Σημειώνεται πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου κατέθεσε ενόρκως, δηλαδή σαν μάρτυρας, και όχι σαν ύποπτη. 

Περίπου στις 20:30, και μετά από επτά ώρες στη ΓΑΔΑ, ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος είχε αναφέρει στους δημοσιογράφους ότι η κατάθεση της ολοκληρώθηκε και ετοιμαζόταν να αποχωρήσει.

Ωστόσο, η Δήμητρα Πισπιρίγκου παρέμεινε στη ΓΑΔΑ, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση αν τελικά συνεχιζόταν η κατάθεση της ή υπάρχει κάποιο άλλο διαδικαστικό ζήτημα.  Οι πληροφορίες αποδίδουν πάντως την παραμονή της στη ΓΑΔΑ στο γεγονός ότι έμπειροι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών έχουν εντοπίσει αντιφάσεις στην κατάθεση της Δήμητρας Πισπιριγκου και της ζήτησαν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων για την ημέρα του θανάτου της έξι μηνών Ίριδας. Συγκεκριμένα, οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της ζήτησαν να περιγράψει λεπτομερώς, όσα διαδραματίστηκαν εκείνη τη μέρα αλλά και να τους πει την ώρα που εντόπισε νεκρό το έξι μηνών βρέφος.

Παράλληλα, της είπαν να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε ειδοποιήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης αλλά και το ΕΚΑΒ. Ακόμη, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε και για τις σχέσεις της αδερφής της με τον Μάνο Δασκαλάκη, αλλά και για τις εντάσεις που υπήρχαν ανάμεσά τους.

Σημειώνεται πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου έφτασε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι και εισήλθε στο κτίριο από πλαϊνή είσοδο. Κατά την άφιξή της ακούστηκαν ύβρεις εναντίον της, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να απωθήσουν τους δημοσιογράφους.



Κομβική η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου

Η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου θεωρείται ίσως η πιο σημαντική από όλες όσες έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Αυτός είναι ο λόγος που ελήφθη η απόφαση να κληθεί στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τελευταία.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο που οι αστυνομικοί περίμεναν πρώτα να πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια και μετά να μιλήσουν στην αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στόχος τους ήταν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο στοχευμένες ερωτήσεις για τις συνθήκες θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.