Μια απίστευτη οικογενειακή ιστορία στη Λάρισα είδε το φως της δημοσιότητας, με 51χρονη γυναικά να είναι κλεισμένη στο σπίτι της, εδώ και 42 χρόνια.

Το καλά κρυμμένο μυστικό της οικογένειας αποκαλύφθηκε όταν πέθανε άξαφνα, η 76χρονη μητέρα της από ανακοπή καρδιάς, την ώρα που ανέβαινε τα σκαλιά της αυλής της.

Σύμφωνα με τη θεία της 51χρονης, που μένει στο ισόγειο της κατοικίας, όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθούσε να πείσει την κουνιάδα της να βγάλει έξω το κορίτσι, αλλά εκείνη αρνιόταν πεισματικά.

«Δεν το έβγαζε έξω και της είπα θα κάνω καταγγελία και άρχισε να με βρίζει» αναφέρει η θεία της 51χρονης.

Αν και η μητέρα της 51χρονης γυναίκας άρχισε να απειλεί την τη συγγενή της όταν της είπε ότι θα κάνει καταγγελία, εκείνη δεν σταμάτησε και όπως ισχυρίζεται απευθύνθηκε με μια γειτόνισσά στην αστυνομία.

Ούτε για να πάει σχολείο, δεν έβγαινε έξω η κόρη της 76χρονης, καθώς στα 9 της χρόνια σταμάτησε το δημοτικό και κλείστηκε στο δωμάτιο της, με τα χρόνια να περνάνε, τους συγγενείς και τη γειτονιά να γνώριζε τι συμβαίνει.

Ακόμα και η αστυνομία, γνώριζε για το σπίτι – φυλακή της 51χρονης με τα κάγκελα στα παράθυρα και τις κλειδαριές της αυλής, σύμφωνα με της θεία της γυναίκας.

«Δεν ήθελε να βγει»

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, αν η γυναίκα, ήταν κλεισμένη στο σπίτι της 42χρονια, επειδή δεν ήθελε να βγει έξω η ίδια ή δεν την άφηνε η οικογένεια της, με τη θεία της να ισχυρίζεται ότι η μητέρα αγαπούσε το παιδί της.

Γείτονας της οικογένειας, που έβλεπε το κορίτσι αραιά και που, να πετάει τα σκουπίδια, ανέφερε ότι ήταν φροντισμένο και το αγαπούσε η οικογένεια της.

«Το έβλεπα το κορίτσι που ερχόταν και πετούσε τα σκουπίδια στον κάδο. Ξέρω πως ήταν με ειδικές ανάγκες. Ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες το κορίτσι. Ήταν φροντισμένο… «Κωσταλέξι», πάντως δεν ήταν, αυτό να το ξέρετε. Η γυναικά αυτή (η μητέρα της) ήταν μια πολύ καλή γυναίκα, πρόσεχε το παιδί της απ’ ότι ξέρω» αναφέρει ο γείτονας.

Ύστερα από τον θάνατο ης 76χρονης μητέρας, η κοινωνική υπηρεσία του δήμου, πήγε να δει αν είναι καλά στην υγεία της, με τον αντιδήμαρχο να αναφέρει ότι μάλλον ήταν ηθελημένα κλεισμένη στο σπίτι της.

«Ένα περιστατικό το οποίο μας παραπέμπει τους παλαιότερους σαν εμένα σε άλλες εποχές. Όσο μοναχική και να είναι η κατοικία κάποιου, οι γειτονιές πλέον είναι πληθυσμιακά συμπυκνωμένες, επομένως είναι ένα θέμα λοιπόν να μην έχει αναζητήσει έστω από την γειτονιά κάποιος ή να μην έχει καμία κοινωνική σχέση αυτή η οικογένεια με τον οποιοδήποτε. Θεωρώ λοιπόν ότι μάλλον ηθελημένα ήταν αυτή η παραμονή της σε αυτό τον εγκλεισμό» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Λάρισας, Σωτήρης Βούλγαρης.

Η 51χρονη σύμφωνα με τη θεία της και μετά τον θάνατο της μητέρας της, βρίσκεται κλεισμένη στο σπίτι της και σύμφωνα με το δήμο έχει την στηρίξει των κοινωνικών υπηρεσιών.