malena-irida
Ελλάδα

Πάτρα: Ασφυκτικός ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας - Χέρι έπνιξε τα δύο κοριτσάκια - Το πανάκι έδειξε πολλά - Έρχονται νέες διώξεις (Βίντεο)

Τα δύο κοριτσάκια δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Ασφυξία

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το θρίλερ των θρίλερ με τον θάνατο των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα , εφόσον το πόρισμα των έμπειρων ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά δεν αφήνει κανένα περιθώριο.

Ασφυκτικός θάνατος

Τα αίτια των δυο θανάτων δεν είναι παθολογικά, ο θάνατος των δύο παιδιών οφείλεται στον ίδιο μηχανισμό και είναι ασφυκτικός, ενώ ανθρώπινος παράγοντας επέφερε τον θάνατο των δύο κοριτσιών. Άρα πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Έφτασε η ώρα της αλήθειας

Το MEGA φέρνει στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία του πορίσματος. Τι προκάλεσε το βίαιο θάνατο των δύο άτυχων παιδιών;
– Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου.
– Με δεδομένα τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου.

Για την 3,5 ετών Μαλένα οι ιατροδικαστές αναφέρουν:
-Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/ άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος.

Καθοριστική τεχνική

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, το «κλειδί» για την εξιχνίαση των θανάτων ήταν μια ειδική τεχνική που πραγματοποιήθηκε σε εργαστήριο της Αθήνας από παθολογοανατόμο και απέδειξε πως τα δυο κοριτσάκια δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο.
Στο άκουσμα του πορίσματος η προφυλακισμένη μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου επέμεινε στην αθωότητά της.

Το πανάκι «έδειξε» πολλά…

Πολύτιμο πειστήριο για το θάνατο της μικρής Ίριδας ήταν το περιβόητο πανάκι. Το αίμα όπως προέκυψε, δεν προερχόταν από τους πνεύμονες, αλλά από πληγή στο στόμα του 6 μηνών βρέφους.
Σύμφωνα με το πόρισμα, ο δολοφόνος έφραξε με το πανάκι τη στοματική κοιλότητα του βρέφους , με αποτέλεσμα το μωρό να πεθάνει από ασφυξία. Στο σπίτι εκείνη τη μοιραία νύχτα του Μαρτίου του 2021, ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της Δήμητρα και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.

Φεβρουάριος του 2022. 19 ημέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη. Είναι η πρώτη και τελευταία κοινή συνέντευξη που έδωσε το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι.

Ψάχνουν τον δολοφόνο

Το πόρισμα των δυο έμπειρων ιατροδικαστών που παραδόθηκε εχθές στο τμήμα ανθρωποκτονιών, θα φτάσει στη συνέχεια στα χέρια των εισαγγελέων οι οποίοι θα αποφασίσουν εάν και σε βάρος ποιων θα ασκήσουν νέες διώξεις.
Οι επαναληπτικές εξετάσεις που έγιναν στα τοξικολογικά εργαστήρια του ΑΠΘ δεν συνέδεσαν τους θανάτους των άτυχων κοριτσιών με ύποπτη ουσία, όπως η κεταμίνη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα δείγματα στη φορμόλη ήταν πολύ μικρά για να τα «εκμεταλλευτεί» το ειδικό μηχάνημα-φασματογράφος. Συνεπώς, ήταν βέβαιο πως ο θάνατος των παιδιών δεν μπορούσε να αποδοθεί σε δηλητηρίαση από κεταμίνη ή κάποια άλλη τοξική ουσία.
Οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές καλούνται τώρα να βρουν το δολοφόνο ή τους δολοφόνους των παιδιών.

Έρχονται νέες διώξεις

Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά πιστοποίησε πως πλέον γίνεται λόγος για τρεις εγκληματικές ενέργειες.
Η δικογραφία, το πόρισμα και όλες οι καταθέσεις που έχουν δοθεί θα πάνε στα χέρια των εισαγγελέων που εποπτεύουν την εν λόγω έρευνα. Αυτοί είναι που θα εκτιμήσουν τα στοιχεία και το πόρισμα και στη συνέχεια θα καταλήξουν στα πρόσωπα εκείνα που θα καλέσουν ως ύποπτους για να δώσουν εξηγήσεις.
Είναι βέβαιο ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη, ενώ πιθανό είναι να κληθούν και άλλα πρόσωπα, όπως η αδερφή της 33χρονης, η οποία ήταν στο σπίτι της οικογένειας ότι πέθανε η Ίριδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα εκτιμήσουν ταυτόχρονα και τι στοιχεία είχαν οι ιατροδικαστές που είχαν αρχικά αποδώσει τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε παθολογικά αίτια, καθώς εάν δεν είχαν καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα ίσως κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη θα είχε σωθεί.

Δείτε το σχετικό βίντεο