Στην τελική ευθεία οδεύει το θρίλερ της Πάτρας, με τους ανεξήγητους μέχρι πριν από λίγες ώρες θανάτων των τριών κοριτσιών, καθώς το πόρισμα των ιατροδικαστών κατέληξε ότι πρόκειται για δολοφονίες.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει: «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, σε βίαιο μηχανισμό θανάτου.

 Το πόρισμα βρίσκεται, πλέον, στα χέρια του Ανθρωποκτονιών προκειμένου οι αστυνομικοί να καταλήξουν στο ποιος είναι πίσω από τον εξωγενή παράγοντα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο βήμα πλέον είναι η σύνταξη του διαβιβαστικού από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και η αποστολή του στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφανθεί αν χρειάζεται ή όχι να ασκηθούν νέες διώξεις και αν ναι, κατά ποίων προσώπων.

 Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί εντός των ημερών από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών που χειρίζονται την έρευνα της Εισαγγελίας για νέες εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου για τις δολοφονίες και των δύο άλλων παιδιών της.

 Το πόρισμα των ιατροδικαστών ανοίγει τον δρόμο στους εισαγγελείς να προχωρήσουν την έρευνά τους, καλώντας τη Ρούλα Πισπιρίγκου -σε πρώτη φάση- ως ύποπτη για ανθρωποκτονία κατά συρροή.

 Εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής της, οι εισαγγελείς θα ασκήσουν εναντίον της ποινική δίωξη.

 Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε ότι από τη μία μεριά υπάρχει το πόρισμα της κ. Τσιόλα και της κ. Τσάκωνα που ανέφεραν για την Ίριδα ως αιτία θανάτου την αγενεσία φλεβόκομβου και το πνευμονικό οίδημα, ενώ για την Μαλένα την υπατική ανεπάρκεια. Ενώ από την άλλη, το πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρια που αναφέρουν ως αιτία την ασφυξία.

 «Ποιο από τα δύο πορίσματα πρέπει να υιοθετήσουμε και γιατί;» είπε ο Όθωνας Παπαδόπουλος, αμφισβητώντας παράλληλα το πόσο έγκυρη μπορεί να είναι η επανεξέταση μιας ιατροδικαστικής εξέτασης.

 «Επιτρέπεται δεύτερος βαθμός κρίσης σε νεκροψία; Μπορούμε να βασιστούμε στο πόρισμα δύο ανθρώπων που εξέτασαν έγγραφα και όχι τους επιστήμονες που έκαναν τις νεκροτομές στα παιδιά;» σημείωσε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ένοχη, δεν θα παρέδιδε το ματωμένο πανάκι της Ίριδας στις Αρχές. «Το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με την μικρή Ίριδα. Είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχές».

 Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΜEGA, είναι βέβαιο ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη, ενώ πιθανό είναι να κληθούν και άλλα πρόσωπα, όπως η αδερφή της 33χρονης, η οποία ήταν στο σπίτι της οικογένειας ότι πέθανε η Ίριδα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα εκτιμήσουν ταυτόχρονα και τι στοιχεία είχαν οι ιατροδικαστές που είχαν αρχικά αποδόσει τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε παθολογικά αίτια, καθώς εάν δεν είχαν καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα ίσως κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη θα είχε σωθεί.