Σώος μετά από περίπου 40 ημέρες εντοπίστηκε στον Πύργο ο Θύμιος Μπουγάς. Ο 39χρονος είχε αναγκαστεί να καταφύγει σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο μετά το τελευταίο περιστατικό ανελέητου βασανισμού που δέχτηκε όταν έξω από το σπίτι του μαζεύτηκε μια ομάδα από ψευτοπαλικαράδες για να τον τρομοκρατήσουν.

Πλέον επί τάπητος ζούσε απομονωμένος από την τοπική κοινωνία, χωρίς δουλειά λόγω ενός βαρύτατου τραυματισμού που είχε στο πρόσωπο.

Πλέον επί τάπητος τίθεται η μέριμνα που θα χρειαστεί προκειμένου ο Θύμιος να επανενταχτεί και πάλι στην κοινωνία. Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος βρισκόταν στο περιθώριο της τοπικής κοινωνίας μετά τον βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη στο πρόσωπο από τροχαίο ατύχημα.

Για την υπόθεση μίλησε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, δήμαρχος Πύργου.

«Είναι σε καλή κατάσταση. Οι γιατροί που τον εξέτασαν είπαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας αλλά χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη», ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά του για επανένταξη στην τοπική κοινωνία.

«Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα υποβάλει μήνυση. Ο Θύμιος μέσα στην ταλαιπωρία του φαίνεται ότι έχει και ψυχικά αποθέματα συγχώρεσης σε αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνακόπουλο ο 39χρονος ζήτησε από τον δήμαρχο Πύργου να τον βοηθήσει να βρει δουλειά.

«Υπάρχει δυνατότητα από τον δήμο να βοηθήσουμε να βρει μια μόνιμη στέγη και να χρηματοδοτήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ακραία κατάσταση φτώχειας», δήλωσε σχετικά.

Πρώτο μέλημα η αποκατάσταση της υγείας του

«Το πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσουμε την ιδιωτική συμμετοχή κάποιων πλαστικών χειρουργών και μεγάλων εταιρειών που εδώ και καιρό έχουν επικοινωνήσει μαζί μου και μου έχουν πει ότι εντελώς δωρεάν θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν επιστημονικά την κατάσταση της υγείας του» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος καθώς όπως είπε ο Θύμιος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.