Ο 39χρονος Θύμιος Μπουγάς που εντοπίστηκε στον Πύργο μετά από ενάμιση μήνα φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν ήξερε ότι τον αναζητούσαν καθώς και ότι όλο αυτό το διάστημα έκανε κανονικά βόλτες στην πόλη χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ο 39χρονος φαίνεται να επιβεβαίωσε αυτό που πίστευαν οι Αρχές στον Πύργο από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής του, ότι είχε αλλάξει σπίτι, μετά την τελευταία επίθεση που δέχτηκε από ομάδα ψευτονταήδων.

Ο Θύμιος Μπουγάς εκτιμάται ότι βρήκε ένα άλλο εγκαταλελειμμένο σπίτι και κυκλοφορούσε κανονικά στην πόλη. Όμως, ήταν διακριτικός λόγω του απάνθρωπου εκφοβισμού και των επιθέσεων που είχε δεχθεί στο παρελθόν, καθώς ακόμα και οι γείτονες δεν είχαν αντιληφθεί πως βρισκόταν κάποιος εκεί.

Αν κάποιος όμως είχε παρατηρήσει προσεκτικά την περιοχή, θα έβλεπε πως η τρύπα στην περίφραξη του σπιτιού και κάποια πεταμένα αντικείμενα, μαρτυρούσαν πως κάποιος είχε μπει στο χώρο. Άλλωστε, ο 39χρονος είχε κάνει και κάποιες πρόχειρες επισκευές στη σκεπή για να μην μπάζει νερά όταν βρέχει.

Ακόμη, ο ίδιος φέρεται να αποκάλυψε στις Αρχές ότι έβγαινε κάθε βράδυ από το μέρος που είχε βρει καταφύγιο και έφτανε έως και την κεντρική πλατεία, χωρίς να γίνει αντιληπτός και χωρίς να γνωρίζει ο ίδιος για τις έρευνες.

Κάτι που σημαίνει ότι συνέχιζε την καθημερινότητά του, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί εδώ και χρόνια από το bullying και τις επιθέσεις που είχε δεχθεί. Αγνοώντας, δηλαδή, τους ανθρώπους γύρω του αλλά και το φως της ημέρας.

Πώς εντοπίστηκε

Ο Θύμιος Μπουγάς εντοπίστηκε στον Πύργο χθες Σάββατο (18.6.2022) δίνοντας αίσιο τέλος στις έρευνες. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο Θύμιος έψαχνε στα σκουπίδια, όπως έκανε και το προηγούμενο διάστημα, και τελικά τις προηγούμενες ημέρες τον αντιλήφθηκε ένας πολίτης και ενημέρωσε τις Αρχές για να οργανώσουν επιχείρηση από την Ασφάλεια Πύργου, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που μπήκαν στο σπίτι, τον αιφνιδίασαν καθώς κοιμόταν και πανικοβλήθηκε, καθώς είχε από το παρελθόν μια φοβία με την Αστυνομία.

Μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο και την κατάθεσή του, σήμερα ίσως επιστρέψει στο χώρο που διέμενε – καθώς είχε τεθεί σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης από την Αστυνομία.

Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας τον επισκέφθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου η αδερφή του, που διαμένει στον Πύργο, και ο γαμπρός του.