Σήμερα Σάββατο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Μήνα Υπερηφάνειας» που είναι αφιερωμένος στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, στο πλαίσιο του Athens Pride 2022.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών είχε υποβάλει αίτημα για συμμετοχή στο Athens Pride με περίπτερο, χαιρετισμό και μπλοκ στην παρέλαση, η οποία και εγκρίθηκε από την Πολιτική Ομάδα του Athens Pride. Ωστόσο το Athens Pride δεν έδωσε άδεια συμμετοχής της Ένωσης στο φετινό Pride. Το βασικό επιχείρημα είναι ότι «η αστυνομική ταυτότητα, είτε με στολή είτε με οποιοδήποτε διακριτικό στοιχείο, δεν έχει ακόμη χώρο στο Pride». Παρόλ’ αυτά, το Pride δηλώνει πως οι αστυνομικοί είναι ευπρόσδεκτοι ως «ατομικότητες».

Τι είπε ο εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΤΚΙ & Αστυνομικών

Για την άρνηση του Athens Pride να συμμετέχουν οι αστυνομικοί, μίλησεστην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!», ο εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΤΚΙ & Αστυνομικών Μιχάλης Λώλης

«Η αλήθεια είναι ότι καταλαβαίνουμε πάρα πολύ το γεγονός ότι ένα κομμάτι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και στον αντιεξουσιαστικό χώρο, που είναι το λεγόμενο queer κομμάτι της κοινότητας έχει πολύ κακές σχέσεις εμπιστοσύνης με την Αστυνομία και για βιολογικούς λόγους αλλά και επειδή υπήρξαν περιστατικά στα οποία η Αστυνομία έχει χειριστεί υποθέσεις ξεπερνώντας τα όρια νόμιμης χρήσης βίας» δήλωσε αρχικώς ο κ. Λώλης.

Επισήμανε πως σκοπός τους είναι να γεφυρωθούν οι σχέσεις μεταξύ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και της Αστυνομίας και γι αυτό τον λόγο «θα παραστούν στο pride οι Ευρωπαίοι συνάδερφοι που είναι πολύ πιο μπροστά σε σχέση με την ελληνική Αστυνομία, ακριβώς για να σπάσουμε με την στολή αυτό το στερεότυπο».

Εξήγησε πως ένα άτομο της ΛΟΑΤΚΙ θα αναζητήσει βοήθεια σε περίπτωση εκφοβισμού στην Αστυνομία και όχι στην LGBTQ κοινότητα.

«Στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα θα βρει υποστήριξη αλλά πρέπει να έρχεται και στην Αστυνομία και να εμπιστεύεται τους συναδέρφους μου και να καταγγέλλει τα περιστατικά ρατσιστικής βίας» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την επίθεση στον Ιάσονα Μανδηλά, ο κ. Λώλης τόνισε πως δεν πρόκειται για μια επίθεση προσωπική, επειδή οι δράστες τον γνώριζαν προσωπικά αλλά καθαρά λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού του.

«Η επίθεση που δέχτηκε ο Ιάσονας είναι επίθεση προς όλη την κοινότητα, γι αυτό και τα ρατσιστικά εγκλήματα είναι κοινωνικά εγκλήματα και οι ποινές που προβλέπει ο νόμος είναι διπλάσιες» προσέθεσε