Κοινή Λογική (Common Sense)
Κοινή Λογική (Common Sense) Θανάσης Λάλας
thessaloniki_16_skulia
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το σπίτι των 70 τετραγωνικών που έκρυβε η 60χρονη 16 σκυλιά - Εικόνες από το αυτοσχέδιο εκτροφείο

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Στη σύλληψη μια 60χρονης προχώρησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας , οι οποίοι κλήθηκαν να διερευνήσουν μια καταγγελία.

Η 60χρονη λειτουργούσε στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη εκτροφείο σκύλων ράτσας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, μεσημβρινές ώρες χθες, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών που αφορούν σε μη τήρηση κανόνων ευζωίας και συνθηκών υγιεινής ζώων συντροφιάς, πραγματοποιήθηκε έρευνα διαμερίσματος στην περιοχή της Τούμπας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος της 60χρονης Ελληνίδα που συνελήφθη, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην ευζωία των ζώων συντροφιάς, ενώ βεβαιώθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον έλεγχο, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος 16 σκυλιά, ενώ η γενικότερη εικόνα που παρουσίαζαν οι χώροι της οικίας ήταν ιδιαίτερα ρυπαρή.

Ενδεικτικά, αναδυόταν δυσοσμία, αιωρούνταν έντομα σε όλους τους χώρους και υπήρχαν ακαθαρσίες, τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και σε εξωτερικό χώρο.

Ακόμα, σημειώνεται ότι οι χώροι του διαμερίσματος δεν επαρκούσαν, ώστε τα ζώα να πραγματοποιούν κινήσεις προσαρμοσμένες στον φυσικό τρόπο διαβίωσής τους, ενώ τα κλουβιά όπου βρίσκονταν μερικά εξ αυτών ήταν μικρά σε μέγεθος.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.