«Ο κοροναϊός είναι εδώ και οι υποπαραλλαγές της Όμικρον είναι περισσότερο μεταδοτικές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90.1, και στην εκπομπή «Μπρα Ντε Φερ» με τους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη η πρόεδρος της ένωσης ιατρών νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να αυξηθούν οι εισαγωγές και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, τονίζοντας πως μεταξύ των συμπτωμάτων νέων υποπαραλλαγών είναι είναι αδυναμία, κεφαλαλγία και πυρετός.

Σε ερώτηση για το εάν θα είναι υποψήφια είπε πως τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός.


Αναλυτικά οι δηλώσεις 


Ερωτηθείσα για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού: Αναμενόμενο δεν ήταν; Ο ιός είναι εδώ, οι υποπαραλλαγές είναι εδώ, η Πορτογαλία γέμισε Ο4 και Ο5 υποπαραλλαγή. Είναι μια υποπαραλλαγη όπου όσοι έχουν εμβολιαστεί πάνε καλά, τα συμπτώματα είναι πιο απλά. Αυτό που μας ενδιαφέρει όλους είναι να μην πιεστούν τα νοσοκομεία δηλαδή θάνατοι και διασωληνωμενοι. Εμείς το έχουμε δει μέρες αυτό το φαινόμενο εδώ πέρα. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει κρούσμα απλώς είναι εμβολιασμένοι οι άνθρωποι γι’ αυτό και φωνάζαμε να εμβολιαστούν, να κάνουν και την τρίτη δόση και οι ομάδες υψηλού κινδύνου και την τετάρτη, ας ευχηθούμε ότι η επιστημονική ομάδα θα έχει έτοιμο τον Σεπτέμβρη και το αναπροσαρμοσμένο εμβόλιο το όποιο θα ειναι πολυ καλύτερο.

Επιμένω στις μάσκες, φοράμε τις μάσκες παντού. Στο supermarket, στους κινηματόγραφους όταν ειναι μέσα, όπου υπάρχει συνωστισμός φοράμε μάσκα και συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί.

Αναφορικά με τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ο4 και Ο5:
Είναι έντονη κεφαλαλγία, πονόλαιμος, αδυναμία, καταβολή, πυρετός.

Ερωτηθείσα αν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές:
Εγώ προς το παρόν είμαι γιατρός. Για όλα αυτά αποφασίζει ο πρωθυπουργός της χώρας, αν ο πρωθυπουργός της χώρας κρίνει ότι μπορώ να βοηθήσω θα το συζητήσουμε. Εγω είμαι ευχαριστημένη στην παράταξη που ανήκω ότι μέχρι τώρα έχω δώσει πάνω από 30 νίκες, ήττες καμία.