Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας δικάζεται ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του. Πρόκειται για την πρώτη δίκη του ελληνικού #metoo, καθώς η υπόθεση έφτασε πρώτη στη Δικαιοσύνη μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησής της.

Σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου, θα αγορεύσει επί της ενοχής του κατηγορούμενου ο εισαγγελέας της έδρας και δεν αποκλείεται στη συνέχεια το δικαστήριο να οδηγηθεί στην έκδοση της τελικής ετυμηγορίας.

Ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας, αρνείται κατηγορηματικά το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της Αμαλίας, της ανήλικης τότε αθλήτριάς του. Αντίθετα αποδέχεται τα άλλα δυο κακουργήματα που του έχουν απαγγελθεί (αποπλάνηση και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια).

Τι υποστήριξε

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο, ο 39χρονος είχε υποστηρίξει ότι η αθλήτριά του ήταν ο έρωτας της ζωής του και ότι ποτέ δεν θα ασκούσε βία σε βάρος της. Και αυτό, ενώ εκείνος την επίδικη περίοδο ήταν 29 ετών και η κοπέλα μόλις 12… Μάλιστα, ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στους γονείς της αθλήτριας και κυρίως στην μητέρα της, με την οποία όπως είπε συζητούσαν για τον γάμο με την κόρη της.