Στον εισαγγελέα Ρεθύμνου οδηγήθηκε στις 8 το απόγευμα της Δευτέρας ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 22χρονου στο Αργουλιό του Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, όπου του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και προφυλακίστηκε,

Ο 44χρονος πέρασε το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου υπό δρακόντεια μέτρα, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στις 12:00, όπως αναφέρει το Creta24.gr. Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Στη διάρκεια της σύντομης απολογίας του ο 44χρνος παραδέχθηκε την πράξη του. Χαρακτηριστικά φέρεται να είπε ότι θόλωσε το μυαλό του.

Ο 44χρονος μετά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο, μεταφέρθηκε στα κρατητήρια Ρεθύμνου όπου και θα παραμείνει μέχρι και την απολογία του.

Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε διάφορα σημεία του χωριού στο οποίο έγινε το φονικό, ενώ περιπολικά και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται από χθες μπροστά από τις πόρτες των σπιτιών του δράστη και του θύματος, τα οποία απέχουν μόλις λίγα μέτρα.

Ξεσπά ο πεθερός του θύματος: Ποιον θα πει “μπαμπά” το μωρό μας;

Την ίδια ώρα, ο πεθερός του 22χρονου ξέσπασε για το φονικό. Για το πώς έφτασαν από τους τσακωμούς μέχρι το φονικό ο πεθερός του θύματος υπογράμμισε πως «έφτασαν εκεί από ένα χωράφι που ήταν 100 μέτρα. Ο συγκεκριμένος φονιάς έχει δικαστήριο στις 20 του μήνα γιατί είχε απειλήσει την κόρη μου με όπλο».

«Το μωρό μας, που μεγαλώνει, ποιον θα πει “μπαμπά”; Είναι 30 ημερών και ψάχνει τον πατέρα του» συμπλήρωσε για την απώλεια του γαμπρού του.

«Λίγο πριν το Πάσχα τον είχε ξαναπυροβολήσει. Το ξέρει ο δικηγόρος του αυτό; Χθες είχαν βρεθεί στην πλατεία του χωριού και λογόφεραν και έφυγαν. Μετά αυτός γιατί έπρεπε να περάσει μπροστά από το σπίτι των παιδιών;» πρόσθεσε ο πεθερός του θύματος. «Τους έπιασε η ζήλια, τους έπιασε η ζήλια για τον γαμπρό μου» κατέληξε ο κ. Βαγγέλης για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.