Στη σύλληψη ενός 43χρονου που είχε στην κατοχή του 2μιση εκατομμύρια αρχεία παιδικής πορνογραφίας προχώρησαν οι Αρχές, γεγονός που έφερε στο φως ότι οι παιδόφιλοι ψαρεύουν τα θύματά τους στα social media.

Πρόκειται για έναν άνδρα υπεράνω υποψίας, έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, 43 ετών, κάτοικο Δράμας, άγαμο και μοναχικό.

Είχε στην κατοχή του 2,5 εκατομμύρια αρχεία σκληρού πορνογραφικού υλικού, 2.500.000 εικόνες και βίντεο, αριθμός που καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό του διακινούμενου υλικού παιδικής πορνογραφίας παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 252.000 sites παιδικής πορνογραφίας υπάρχουν παγκοσμίως αυτήν την στιγμή στον αέρα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας που έχει αποκαλυφθεί ποτέ στην Ελλάδα κι έφερε στο φως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το μεγαλύτερος μέρος του υλικού είναι γυρισμένα στο εξωτερικό σε χώρες κυρίως της Ασίας.

Πρωταγωνιστές είναι παιδιά κάτω των 10 ετών. Δράστες τις περισσότερες φορές, στενοί τους συγγενείς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, το υλικό με τις κακοποιήσεις ανηλίκων φαίνεται να προέρχονται από «ζωντανές μεταδόσεις» έναντι αμοιβής.


Πώς έφτασαν τα ίχνη του

Ο εντοπισμός του 43χρονου φέρεται να υπήρξε μετά από ενημερωτικά έγγραφα που έστειλαν στη χώρα μας οι αστυνομικές Αρχές της Γαλλίας, οι οποίες εντόπισαν το άγνωστο μέχρι σήμερα chat room για παιδόφιλους.

Ο 43χρονος εμφανιζόταν με κωδική ονομασία.

Όπως φαίνεται, τουλάχιστον πέντε χρόνια συγκέντρωνε και διαμοίρασε στο παγκόσμιο «δωμάτιο συζήτησης» παιδοφίλων του darkweb χιλιάδες αρχεία με τέτοιου είδους πορνογραφικό υλικό.

Ο ίδιος πάντως κράτησε το στόμα του ερμητικά κλειστό και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.