Eντατικά προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της Αντιαρματικής Τάφρου στην περιοχή του Σουφλίου, που έχει συνολικό μήκος 135 χιλιόμετρα, πλάτος 32 μέτρα και βάθος 7 μέτρα και εκτείνεται παράλληλα με τον ποταμό Εβρο.

Το έργο εμπνεύστηκε το 2010 ο τότε Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης, κατασκευάζεται αποκλειστικά από τις δυνάμεις του Μηχανικού των Ενόπλων Δυνάμεων και σε λίγο καιρό αναμένεται να ολοκληρωθεί σε όλο το μήκος του, σύμφωνα με το evros-news.gr.

Θεωρείται πολύ σημαντικό για την αμυντική θωράκιση της χώρας και την αποτροπή κάθε απόπειρας τουρκικής εισβολής με άρματα.

Ωστόσο, επειδή αυτές τις ημέρες εντείνεται η επιθετική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, με επικεφαλής μάλιστα τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, σημειώνει το evros-news.gr, ότι η Αντιαρματική Τάφρος κατασκευάζεται εντατικά τα τελευταία χρόνια.

Δεν έχει δηλαδή καμιά σχέση με τη χρονική συγκυρία που διανύουμε, αλλά έχει προγραμματιστεί και ξεκίνησε εδώ και 12 χρόνια.

Τώρα ήρθε η στιγμή να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σημείο των έργων από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Σουφλίου.

Οποιος άλλωστε περνάει από την εθνική οδό Αρδανίου – Ορμενίου, βλέπει τα μηχανήματα που εκτελούν τις εργασίες αλλά και τα υπόλοιπα που είναι απαραίτητα και βρίσκονται στην περιοχή.