Πολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει σε αρκετές περιοχές, η κακοκαιρία «Genesis», που σφυροκοπά τις τελευταίες ώρες τη χώρα. Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί και σε περιοχές του δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα.

Ειδικότερα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, το χωρίο Ορφάνι έχει πλημμυρίσει, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Mάλιστα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, συνολικά πέντε άτομα εγκλωβίστηκαν σε δύο περιπτώσεις. Στην πρώτη περίπτωση επρόκειτο για μια τετραμελή οικογένεια και στη δεύτερη για μία ηλικιωμένη.

Και στις δύο περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των ατόμων και τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλoι είναι καλά στην υγεία τους.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραμένουν στην περιοχή και πραγματοποιούν αντλήσεις υδάτων.

Μιλώντας στο Thestival, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως η κατάσταση αυτή την ώρα είναι καλύτερη και πως δεν συντρέχουν κίνδυνοι για την ανθρώπινη ζωή.

Τόνισε ωστόσο πως λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε νωρίτερα και της μεγάλης συγκέντρωσης όμβριων υδάτων, παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα.

«Έχουμε πολλές καταστροφές. Αρκετά σπίτια έχουν πλημμυρίσει», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης υπογραμμίζοντας πως η καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία θα ξεκινήσει άμεσα.

Τόνισε, επίσης, πως τα συνεργεία του Δήμου Παγγαίου βρίσκονται επί ποδός για να καθαριστούν οι δρόμοι της περιοχής.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο δήμαρχος της περιοχής αποκλείστηκε στην περιοχή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: thestival