Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
Photo
Ελλάδα

Δράμα: «Είχαν υπογράψει συναινετικό διαζύγιο» λέει ο αδελφός του συζυγοκτόνου

Τι αποκάλυψε

Μια διαφορετική διάσταση για την τραγωδία που συγκλόνισε τη Δράμα έδωσε ο αδελφός του 64χρονου ο οποίος σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό πως ο άνδρας αρνούνταν να δώσει διαζύγιο στην 59χρονη, ωστόσο ο αδελφός του μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open ανέφερε πως το ζευγάρι ήταν χωρισμένο εδώ και τρία χρόνια και πριν λίγες μέρες είχαν υπογράψει συναινετικό διαζύγιο.

«Εγώ ξέρω ότι 35 χρόνια ήταν μαζί, κάνανε στη Γερμανία, γυρίσανε, ανοίξανε ένα σνακ μπαρ που δούλευε καλά, ήταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι, έχουν δύο κόρες 43 και 45 χρονών και τρία εγγόνια.

Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση, ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι. Εδώ και τρία χρόνια ήταν σε διάσταση κι έμεναν στο ίδιο σπίτι το οποίο ενώνεται με μια εσωτερική σκάλα. Πάνω η νύφη κάτω ο αδερφός μου. Το πατρικό μας ήταν στο Παρανέστι Δράμας και τον φιλοξενούσα κι εγώ κατά διαστήματα» είπε.
Σημείωσε πως δεν μπορεί να καταλάβει πως έφτασαν ως εκεί: «Μίλησα την προηγούμενη Πέμπτη με τον αδερφό μου. Μου είπε ότι πήγαμε μαζί, υποβάλαμε αιτήσεις στον δικηγόρο για διαζύγιο κοινή συναινέσει. Της έδωσε και 20.000 ευρώ. Μεταβίβασαν τα περιουσιακά στα κορίτσια. Η συχωρεμένη νοίκιασε ένα σπίτι που θα πήγαινε την άλλη βδομάδα…» τόνισε ο αδερφός του συζυγοκτόνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως φίλοι του θύματος έλεγαν πως ο δράστης δεν ήθελε να της δώσει διαζύγιο κι εξέφραζε φόβους ότι μπορεί και να της έκανε κακό.

«Το τι έγινε εκείνο το βράδυ, δεν γνωρίζει κανείς. Ο,τι έγινε, το έχουν πάρει μαζί τους. Περίμενα το τριήμερο, επειδή είμαστε 70 χλμ. απόσταση να έρθει για να τον φιλοξενήσω εδώ» σημείωσε.

Κλείνοντας είπε: «Εκείνο που θέλω να πω ότι κατακρίνω την πράξη του αδερφού μου, δεν είχα ποτέ παράπονο από τη νύφη μου. Κανείς δεν ξέρει τι έγινε…» ενώ έκανε κι έκκληση να προστατευτούν τα εγγόνια των νεκρών: «Ένα παιδί 12 χρονών να βλέπει τον παππού και τη γιαγιά έτσι είναι πολύ σκληρό».