Συγκλόνισε το πανελλήνιο το περιστατικό που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον άνδρα, που άρχισε να πυροβολεί μπροστά στα παιδιά του το μεσημέρι της Τρίτης. «Βοήθεια, βιάζουν τη γυναίκα μου», φώναζε και άρχισε να πυροβολεί.

Ωστόσο, η γυναίκα του βρισκόταν στο νοσοκομείο, καθώς σήμερα γέννησε. Τα τρία ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα χωρίς να έχουν τραυματιστεί, καθώς ο άνδρας πυροβόλησε τρεις φορές εκτός πολυκατοικίας και δύο φορές στο κλιμακοστάσιο.

opkee

Η προανάκριση για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην περιοχή Φοίνικας της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

opke

Η ώρα ήταν περίπου 16:30, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί στην είσοδο πολυκατοικίας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ενεπλάκη σε τροχαίο, από το οποίο δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνον υλικές ζημιές, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψή του.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πιθανότατα βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ στο σπίτι του -μετά από έρευνες- βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών.

Κατά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, στο εσωτερικό του σπιτιού βρίσκονταν τα δύο παιδιά του, ενώ η σύζυγός του ήταν στο μαιευτήριο για τη γέννηση του τρίτου τους παιδιού.

Αποκαλυπτική μαρτυρία στο Ράδιο Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι ο 37χρονος άνδρας ήταν σε κατάσταση αμόκ, και φώναζε ότι βιάζουν τη γυναίκα του. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως πάνοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ.

Ο δράστης συνελήφθη σε χρόνο-ρεκόρ

Σύμφωνα με το thestival.gr, από την πρώτη στιγμή έμπειροι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ έσπευσαν στο σημείο.

Αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει τραυματισμός, ξεκίνησαν να συλλέγουν μαρτυρίες. Μία από αυτές ήταν κομβικής σημασίας, αφού τους περιέγραψε τον τύπο του οχήματος καθώς και τον αριθμό πινακίδας που έφερε.

Δεύτερη σημαντική μαρτυρία ήταν αυτή που περιέγραφε ότι ο δράστης ενεπλάκη σε τροχαίο στην αρχή του Περιφερειακού.

Οι αστυνομικοί γνώριζαν πλέον ότι άνδρας, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, κινούνταν στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς τα δυτικά.

Τελικά, εντόπισαν το αυτοκίνητό του και τον ίδιο σε παράδρομο κοντά στο ΤΙΤΑΝ και του πέρασαν χειροπέδες. Εντόπισαν και το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε.