«Κάποιοι θέλουν να το γελοιοποιήσουν για άλλους λόγους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, κος Κώστας Μανιάτης, αναφορικά με τη δήλωση του για το πουλί, στα Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε

Αναφορικά με τους καθαρισμούς των οικοπέδων, σημείωσε: «Με προβληματίζει ότι δίνει το δικαίωμα το κράτος σε κάθε ανάδοχος που έχει αναλάβει είτε είναι στον ΔΕΔΔΗΕ είτε είναι στους δήμους είτε είναι στους ιδιώτες που πρέπει να καθαρίσουν τους δίνει το δικαίωμα μέχρι τέλος Ιούνιου ότι πρέπει να έχουν καθαρίσει. Αυτό είναι μεγάλο σφάλμα, μεγάλο λάθος γιατί αυτό έπρεπε να τελειώνει τέλος Μάιου για να είμαστε έτοιμοι μέσα στο καλοκαίρι να αντιμετωπίσουμε και να μην έχουμε προβλήματα όπως προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες με τις φωτιές και να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα και η πυροσβεστική».

«Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται όσο πιο γρήγορα και να τελειώνουν τον Μάιο γιατί βλέπουμε τι γίνεται αν δεν έχουν καθαριστεί οι χώροι όπως μπορεί να είναι υποσταθμοί, όπως μπορεί να είναι ιδιωτικοί χώροι, κτήματα, μπορεί να έχουν πέσει κλαριά ή να είναι ξέρα και μπορεί να δημιουργηθεί και μια καταστροφή από μια μεγάλη φωτιά», συμπλήρωσε ακόμη.

Ερωτηθείς σε τι κατάσταση είναι τώρα ο καθαρισμός, είπε ο κ. Μανιάτης: «Δεν ξέρουμε ακόμα γιατί αυτά θα τα ελέγξουμε όταν τελειώνει ο μήνας που έχει πάρει εντολές ο ανάδοχος να κάνει τους καθαρισμούς. Άρα δεν είμαστε ακόμα να πάμε να κάνουμε έλεγχο γιατί μπορεί εύκολα να πάμε να ελέγξουμε και να πει ο ανάδοχος ‘’έχω δικαίωμα μέχρι τέλος Ιουνίου, αυτο αναφέρει η σύμβαση μου άρα δεν πήγα σε αυτόν το χώρο και θα το κάνω τις επόμενες μέρες’’».

Αναφορικά με τη φωτιά στη Βούλα, είπε: «Παρά πολλές φόρες μπορεί να παρεξηγούμαστε γιατί αναφέρθηκα στο συγκεκριμένο σημείο ότι υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες γιατί τα δίκτυα είναι και συντηρημένα και είναι κατασκευασμένα μέσα από τα διεθνή πρότυπα και τους κανόνες που δίνουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες. Πάνω σε αυτό τη στιγμή που δεν υπήρχε εσωτερικά και δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στον υποσταθμό και βρήκαν στον εξωτερικό χώρο ένα πουλί καμένο θεωρούμε ότι μπορεί να μεταφέρθηκε, θεωρούμε, εμείς δεν μπορουμε να βγάλουμε πορίσματα ούτε να κρίνουμε αυτά θα τα κρίνει η Πυροσβεστική κι αυτοί που θα κάνουν τα πορίσματα και θα μας πουν από που περίπου προέρχεται η φωτιά. Άρα δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα πούμε από που προκλήθηκε η φωτιά, μπορούμε όμως να πούμε οτι κάποια πράγματα όπως για τους καθαρισμούς ότι πρέπει όλοι να επιστρατευόμαστε για να προστατεύουμε το περιβάλλον γιατί μια καταστροφή μας επηρεάζει όλους».

Αναφορικά με τη δήλωση του για το πουλί, σημείωσε: «Κάποιοι θέλουν να το γελοιοποιήσουν για άλλους λόγους, αλλά έχουμε δει πολλές φόρες και αεροπλάνα να προσγειώνονται γιατί παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με ένα πουλί που μπορεί να είχε μπει κι είχε δημιουργηθεί θέμα. Έχουμε δει και στις προηγούμενες φωτιές κάποια ζώα να έχουνε πάρει φωτιά και να μετακινούν γρήγορα τη φωτιά σε άλλα σημεία και να μην τις προλαβαίνουμε. Υπάρχουν τέτοια περιστατικά, τα έχουμε ζήσει στο παρελθόν».