Δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους τα όσα ισχυρίστηκε για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο 52χρονος Σύριος που προφυλακίστηκε χθες με την κατηγορία ότι βίαζε έναντι αμοιβής τους γιους της Ελληνίδας συντρόφου του στη Μεσσαρά Κρήτης. Πρόκειται για δύο αγόρια, ηλικίας σήμερα 24 και 14 ετών. Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο παιδί είναι ΑμεΑ. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο 52χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν πείραξε το μεγαλύτερο γιο, αλλά είχε μία μόνο σεξουαλική επαφή με το 14χρονο, χωρίς όμως να τον εξαναγκάσει σε αυτό. Ωστόσο, το παιδί είχε βιντεοσκοπήσει τα όσα εφιαλτικά ζούσε στα χέρια του κατηγορούμενου, με τα συγκεκριμένα βίντεο να συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία και να προκαλούν αποτροπιασμό.

Όπως κατέθεσε παρουσία παιδοψυχιάτρου, όλα ξεκίνησαν όταν πήγαινε στη ΣΤ΄ δημοτικού και περιέγραψε πώς ο Σύριος τον έπιασε από το λαιμό και τον έριξε στο κρεβάτι. Ερωτηθείς για το βίντεο, το οποίο αποτελεί κομβικό στοιχείο της δικογραφίας και αδιάψευστο μάρτυρα των όσων συνέβησαν, απάντησε ότι το τράβηξε με το κινητό του και το έστειλε στον αδελφό του (τον 24χρονο που φοιτά σε ειδικό σχολείο).

«Ο αδελφός μου με παρακάλεσε για να έχει το βίντεο, δεν ξέρω τι ήθελε να το κάνει και εγώ του το έστειλα πριν μία εβδομάδα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Στην ερώτηση αν ο μεγαλύτερος αδελφός του γνώριζε τα όσα συνέβαιναν, απάντησε ότι πρώτα το κατάλαβε εκείνος και μετά η μητέρα του, για την οποία είπε ότι «νομίζω μας είχε δει»! Το ανήλικο αγόρι φέρεται να ανέφερε ότι ο άνδρας του έδινε 1-2 ευρώ κάθε φορά που τον βίαζε, ενώ τον απειλούσε ότι θα τον πετάξει από το μπαλκόνι.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 24χρονου αδελφού, ο κατηγορούμενος φέρεται να κακοποιούσε και τον ίδιο, αλλά και τον τρίτο αδελφό τους (σήμερα 26 ετών) και όταν κατάλαβε ότι το ίδιο έκανε και στον μικρότερο, ζήτησε από το παιδί να καταγράψει τα πάντα σε βίντεο. Στη συνέχεια απευθύνθηκε σε ψυχολόγο και η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη. Τραγική ήταν η αναφορά του πως θεωρεί ότι η μητέρα τους είχε γνώση για την κακοποίηση και των τριών. Ο πατέρας των αγοριών θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και θα διεκδικήσει την επιμέλεια των παιδιών του.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 4 Ιουνίου 2022