«Χωνευτήρι» πολιτισμών έγινε η Κρήτη, καθώς αποτελεί έναν τόπο που όσοι επισκέπτονται λατρεύουν και αποφασίζουν να μείνουν για πάντα.

Αυτό συνέβη και με την περίπτωση ενός Κινέζου. Πρόκειται για τον κ. Γιπ, ο οποίος αγάπησε τόσο πολύ την Κρήτη, που όχι μόνο αποφάσισε να παντρευτεί την σύντροφό του από τις Φιλιππίνες και να μείνει για πάντα στο νησί, αλλά φρόντισε να αλλάξει και το όνομά του. Από Γιπ, έγινε Γιπάκης!

Όσο απίστευτο και να ακούγεται είναι πέρα για πέρα αληθινό!

 Ο Δημήτρης Γιπάκης, ήρθε από την Κίνα στην Κρήτη το 1990 για να δουλέψει ως σεφ σε κινέζικο εστιατόριο και το όνομά του μέχρι πρόσφατα ήταν Yip Hoi Loungk.

 Όπως αναφέρει το τοπικό site e-storiakritis.gr, ο Γιπάκης λάτρεψε την Κρήτη και τους ανθρώπους της και πριν 15 χρόνια θέλησε αυτά του τα συναισθήματα να τα μετουσιώσει σε πράξη. Ζήτησε λοιπόν, να αλλάξει το όνομα του για να τιμήσει το νησί που πλέον τον φιλοξενούσε και είχε ανοίξει την αγκαλιά του για να τον βάλει μέσα σαν να ήταν εξ αίματος Κρητικός. Έτσι το οικογενειακό του όνομα Yip έγινε Γιπάκης και το αγγλικό του όνομα Jimmy, καθώς έτσι τον φώναζαν για ευκολία στους χώρους όπου εργαζόταν, έγινε Δημήτρης.

 Εκτός από την αλλαγή του ονόματος, ο 57χρονος Δημήτρης ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με την επί 24χρόνια σύντροφο του από τις Φιλιππίνες Sherly Macolalad στο Δημαρχείο του Ηρακλείου.

 Και η Sherly ζει και εργάζεται στην Κρήτη και νιώθει κι εκείνη κατά κάποιο τρόπο Κρητικιά. Μάρτυρες στον πολιτικό τους γάμο, τον οποίο τέλεσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καραντινός, ήταν ο Γιώργος Σβολιαντόπουλος και η σύζυγος του γνωστού αρχιτέκτονα -μηχανικού Κωστή Σχιζάκη, Ειρήνη, κοντά στην οποία εργάστηκε επί χρόνια η Sherly.

 Χαμογελαστός και προσηνής ο Δημήτρης Γιπάκης μίλησε για την αγάπη που τρέφει γι’ αυτόν τον τόπο, η οποία και τον οδήγησε σε αλλαγή ταυτότητας. Πάνε δεκαπέντε χρόνια από τότε που πήρε τη μεγάλη απόφαση και δεν το μετανιώνει παρότι πλέον οι οικονομικές δυσκολίες τον ανάγκασαν να μετακινηθεί στη Ζυρίχη της Ελβετίας, όπου εργάζεται ως σεφ σε μεγάλο εστιατόριο.

 Η Κρήτη ήταν και παραμένει στην καρδιά του και με την πρώτη ευκαιρία την επισκέπτεται. Μάλιστα στα σχέδια του είναι μέσα στην πενταετία να αγοράσει το δικό του σπίτι στην Κρήτη.

 

Πηγή: e-storiakritis.gr