Δεν είναι η πρώτη φορά που η πασαρέλα καταλήγει… στην πολιτική. Ο Ερρίκος Πετιλόν, είναι ένας από τους ανθρώπους που διέπρεψε στο χώρο της μόδας, ενώ ασχολήθηκε τόσο με τον επιχειρηματικό τομέα, όσο και με την τηλεόραση και τώρα ετοιμάζεται να κατέβει στην πολιτική.

 Σύμφωνα με συνέντευξή του στο protothema.gr και στην Πέννυ Λουπάκη, μετά από πολλά χρόνια καριέρας στο χώρο του μόντελινγκ, στον επιχειρηματικό χώρο, αλλά και στην τηλεόραση, ο Ερρίκος Πετιλόν θέτει υποψηφιότητα ως βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

 Μιλώντας στο protothema.gr, o Ερρίκος Πετιλόν δηλώνει ότι ανέκαθεν ένιωθε έντονη την ανάγκη να «βοηθήσει» και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η απόφαση να ασχοληθώ με την πολιτική ήταν καθαρά δική μου, χωρίς να δεχτώ κάποια επιρροή ή παρότρυνση. Απλώς ένας φίλος και σημαντικό πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βοήθησε στο να μου δοθεί αυτή η ευκαιρία. Δεν είμαι πολιτικός, αλλά είμαι ένας άνθρωπος, που μπορώ να κάνω πράγματα».

Παράλληλα ο Ερρίκος Πετιλόν αναφέρθηκε και στη νομοθεσία των ιδιωτικών κέντρων απεξάρτησης, αλλά και το κίνημα του #MeToo, το οποίο παίρνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, με τις καταγγελίες συνεχώς να πληθαίνουν.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θέλω να εστιάσω στα κέντρα απεξάρτησης που λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα των ΜΚΟ και ειδικότερα, στη νομοθεσία που είναι ανύπαρκτη στα κλειστά κέντρα απεξάρτησης». Όσο για τα φαινόμενα κακοποίησης, λεκτικής ή σωματικής, αναφέρει: «Η ενδοοικογενειακή βία, οι βιασμοί και όλα τα παρεμφερή είναι πολύ σημαντικά θέματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν και δυστυχώς, οι ισχύουσες νομοθεσίες δεν αρκούν».

Τέλος, κλείνει την συνέντευξή του λέγοντας: «Καλό θα είναι ο έκαστος πολίτης να σκεφτεί πως ακόμα κι αν με ψηφίσει, δεν ψηφίζει εμένα ως Ερρίκο. Ψηφίζει έναν άνθρωπο που θα κάνει καλό στον ίδιο και την οικογένειά του. Κι αν το εγκρίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα μου δώσει μεγάλη χαρά να συνεχίσω. Αν όχι, δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ ξανά με την πολιτική, δεν με ενδιαφέρει η καριέρα ως πολιτικός, ούτε την αποζητώ. Θα συνεχίσω την προσπάθειά μου ατομικά».