Στο επίκεντρο εξακολουθεί να βρίσκεται η υπόθεση με τα νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, με τις αναλύσεις ιατροδικαστών να πλαισιώνουν νέες μαρτυρίες από συγγενείς και φίλους του ζευγαριού.

Σχετικά με την ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα και τη νέα κατάθεση που έδωσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία υπενθυμίζεται ότι ζήτησε και εκταφή της σορού του κοριτσιού, μίλησε ο ιατροδικαστής Παντελεήμων Αλεξάνδρου.

«Η κ. Τσάκωνα εμμένει στην ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου. Σωστά αιτήθηκε την εκταφή της σορού της Μαλένας, για να εξαχθούν πρόσθετα στοιχεία, στο πλαίσιο αναψηλάφησης των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων για τα αίτια θανάτου του κοριτσιού.

Υπάρχει ένα κενό, διότι δεν υπάρχει ανάλυση στην παθολογοανατομική έκθεση για τα είδη των κυττάρων που υπήρχαν, ώστε να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα. Αν γίνει εκταφή, δεν θα εξεταστεί ο μυελός, θα εξεταστεί το οστό. Αδιαμφισβήτητα, στα 3 με 5 χρόνια, όλες οι μελέτες έχουν εντοπίσει ουσίες και μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα», ανέφερε.