Θλίψη σε φίλους και γνωστούς έχει προκαλέσει ο θάνατος του 50χρονου γυμναστή Γιώργου Παπαναούμ στη Θεσσαλονίκη.

Ο γνωστός ως γυμναστής των επωνύμων άφησε ένα σημείωμα λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του και μ’ αυτόν τον τρόπο «κινητοποίησε» τη δικαιοσύνη να αναλάβει δράση. Ήδη το τμήμα των Ανθρωποκτονιών ερευνά την εν λόγω υπόθεση.

Οι αναρτήσεις του γυμναστή

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών και των δικαστικών Αρχών βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η ανάρτηση που φέρεται να έκανε ο Γιώργος Παπαναούμ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook λίγες ώρες πριν οι αστυνομικοί τον εντοπίσουν απαγχονισμένο μέσα στο γυμναστήριο που διατηρούσε επί της οδού Γαμβέττα 37, στην περιοχή της Τούμπας. Η συγκεκριμένη ανάρτηση, η οποία «εξαφανίστηκε» λίγες ώρες αργότερα, ήταν αυτή που κινητοποίησε κοντινό πρόσωπο του γυμναστή και ειδοποίησε την αστυνομία, καθώς φοβήθηκε ότι ο 50χρονος ήταν τόσο απελπισμένος και πιεσμένος ψυχολογικά που θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό του.


Το e-mail και οι αναφορές του σε «κύκλωμα»

Ο Γιώργος Παπαναούμ εξηγούσε μέσα από ένα σημείωμα που έστειλε ηλεκτρονικά στους στενούς του φίλους, ότι είχε πέσει θύμα απάτης από μια γυναίκα που είχε σχέση μαζί του. Η γυναίκα αυτή, όπως έγραψε, του είχε αποσπάσει χρήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, αφήνοντας τον καταχρεωμένο και απελπισμένο.

«Πούλησε το αυτοκίνητο του και είχε στην κατοχή του 90.000 ευρώ. Με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε το πώς μπορούμε να τα επενδύσουμε μέσω binance. Είναι μία εφαρμογή, τραπεζική εφαρμογή με κρυπτονομίσματα και μέσα σε 5 μήνες τα 90.000 ευρώ φτάσανε στα 400.000 ευρώ», δήλωσε φίλος του 50χρονου στο MEGA.

Η μαρτυρία του φίλου του, αποτυπώνει την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε όταν η γυναίκα που ερωτεύτηκε παράφορα, του άρπαξε όλα του τα χρήματα.

«Αυτά μου τα διηγείται όλα ο φίλος μου, “εγώ για να την κάνω να με εμπιστευτεί, της έδωσα τους κωδικούς. Αυτή τράβηξε το ποσό των 50.000 ευρώ μέσα, σιγά-σιγά μέχρι που κατάφερε και πήρε όλο το ποσό από μέσα, 400.000 ευρώ και εξαφανίστηκε τελείως”».


Η φωτογραφία της γυναίκας 

Στο e-mail που φέρεται να έστειλε ο Γιώργος Παπαναούμ και είχε 24 παραλήπτες, υπάρχει στην «κορυφή» η φωτογραφία από την αστυνομική ταυτότητα της γυναίκας, η οποία -σύμφωνα με τον αυτόχειρα- τον οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και κατά συνέπεια στην αυτοκτονία.

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα, «η (σ.σ. γυναικείο ονοματεπώνυμο) μάνα της δεκαεπτάχρονης (σ.σ. γυναικείο ονοματεπώνυμο) ήταν πίσω από το πάρτυ στην σουίτα που πήγε η Γεωργία Μπίκα».

«Λίγο πριν δώσω τέλος στο δράμα που περνάω, θεωρώ υποχρέωσή μου να μάθουνε όλοι ότι αυτό το άτομο (σ.σ γυναικείο ονοματεπώνυμο) με οδήγησε να βάλω τέλος στη ζωή μου» αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που φέρεται να έχει αποσταλεί από το επαγγελματικό e-mail του γυμναστηρίου που διατηρούσε ο 50χρονος.

Η συνέχεια του κειμένου είναι ίδια με το περιεχόμενο της ανάρτησης που φέρεται να είχε κάνει ο 50χρονος γυμναστής στο Facebook, λίγες ώρες πριν βρεθεί απαγχονισμένος, το μεσημέρι της Τρίτης, και δημοσίευσε το protothema.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο e-mail, που εξετάζεται από τις Αρχές, γίνεται έλεγχος για το αν συνοδεύεται από «ροζ» βίντεο και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου και ερευνάται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Είχε αποπειραθεί ξανά να αυτοκτονήσει

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA η εν διαστάσει σύζυγος του γυμναστή ανέφερε πως ο 50χρονος είχε αποπειραθεί ξανά να βάλει τέλος στη ζωή του. Ειδικότερα αναφέρει ότι η απόπειρα έγινε τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή οι έρευνες των αρχών στρέφονται στα όσα έγραψε στο σημείωμά του ο αυτόχειρας. Η γυναίκα «αράχνη» που φέρεται να τον εξαπάτησε και να του έκλεψε δεκάδες χιλιάδες ευρώ συνδέεται και με την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα.

Ο ρόλος της γυναίκας «αράχνης»

Η εν λόγω γυναίκα που ο γυμναστής διατηρούσε σχέση μαζί της και ανέφερε ότι τον εξαπάτησε, φαίνεται πως είναι συγγενής της 17χρονης με την οποία η Γεωργία Μπίκα είχε πάει στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», εμφανίζεται ως δημιουργός πολλών ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιριών για συναλλαγές, κυρίως από Βουλγαρία, κι ότι εκείνη παρότρυνε την 17χρονη να πάει στο συγκεκριμένο πάρτι.