«Θα ήθελα κι εγώ να μην πάει η βενζίνη στα 3 ευρώ όμως δυστυχώς αυτή τη εβδομάδα μέχρι αυτή τη στιγμή έχει πάρει 4 λεπτά επάνω. Δηλαδή μέσο όρο σήμερα θα τη βρείτε 2.35-2.40», δήλωσε Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

Ερωτηθείσα γιατί δεν πέφτουν τιμές μετά την πτώση της τιμής του μπρέντ, η κ. Ζάγκα απάντησε: «Δεν ξέρω. Δυστυχώς παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αυτό το μαύρο χρηματιστήριο του μαύρου χρυσού κι εγώ θα έλεγα όπως στο χρηματιστήριο όταν μια τιμή κτυπάει τη βγάζουν κάποια στιγμή, γιατι δεν βγάζουν την τιμή του πετρελαίου;».

«Ανεβάζουμε τιμές-κατεβάζουμε τιμές με τιμολόγιο. Θα μου πείτε είναι ελεύθερη αγορά, βεβαίως είναι ελεύθερη αγορά και γι’ αυτό επειδή έχουνε ψηφίσει στη διάρκεια των μνημονίων μια νομοθεσία, η τότε κυβέρνηση που μπορούν τα μαγαζιά να πωλούν κάτω από την τιμή κόστους κι έτσι λοιπόν έχουμε μαγαζί σήμερα με 2,19 ενώ εμείς κάτω από 2,21 δεν αγοράζουμε. Πρέπει το κράτος να πάει να το ελέγξει αυτό διότι ναι μεν είναι ελεύθερη αγορά αλλά αυτό κάνει ζημιά. Ξέρετε πόσες καταγγελίες έχω καθημερινά για νοθεία;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα αν ζητούν να γίνονται έλεγχοι, η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής επισήμανε: «Ζητάμε. Αλλά να σας πω και το άλλο όταν πριν από αρκετό καιρό είχαμε κάνει καταγγελία για μαγαζί που κάτι δεν πήγαινε καλά την Παρασκευή, τη Δευτέρα ήταν καθαρό».

ΔΗΜ: Αν κάνετε συνεχώς τέτοιες καταγγελίες θα συμβάλλεται τα μαγαζιά να καθαρίσουν περισσότερο

«Μα τι λέτε τώρα; Πριν λίγο καιρό πιάσανε κάποιον, δεν λέω το όνομα του, με μαύρες αποθήκες και το μαγαζί δουλεύει. Είμαστε σοβαροί;», τόνισε η ίδια.

ΔΗΜ: Πείτε το όνομά του

«Δεν με βλέπω να ζω για πολύ, ο ένας έφαγε τη βόμβα πάει το μαγαζί του, διαλύθηκε. Ο άλλος στη Θεσσαλονίκη έφαγε τις ριπές, είναι μεγάλο ρίσκο. Θεωρείτε ότι αυτό είναι κάτι εύκολο; Θεωρείτε ότι ένας απλός βενζινάς μπορεί να κατεβάσει τις τιμές κάτω από τιμή διυλιστηρίου; Δεν είναι συνάδελφοι, δεν είναι επαγγελματίες απλώς έχει πάρα πολλά χρήματα, τα ξεπλένει στον κλάδο μας, ανοίγει μαγαζιά και ένα και πέντε και δέκα και σαράντα. Πριν από λίγο καιρό κάποιος δολοφονήθηκε άρα λοιπόν είναι μεγάλη ιστορία», δήλωσε επιπρόσθετα.

ΔΗΜ: Δεν τα ξέρει αυτά η κυβέρνηση;

«Πως δεν τα ξέρει, όλα τα ξέρει γιατί όλους τους στέλνουμε στο 1520 υπουργείο Ανάπτυξης να κάνουν την καταγγελία τους. Λένε ότι έπιασε μαγαζιά για νοθεία άμα έπιασε μαγαζιά για νοθεία τα ονόματα τους θέλουμε. Υπάρχει δόλος», υπογράμμισε η κ. Ζάγκα.

«Νομίζετε εύκολα νοθεύεις βενζίνη; Το ξέρουμε, είναι κοινό μυστικό, το ξέρουμε όλοι, εκείνο που θέλουμε είναι το κράτος όπως έχει το παρατηρητήριο τιμών και μπαίνει και βλέπει όλους μας γιατί είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να αναφέρουμε τις τιμές μας, όπως βλέπει τις τιμές τις πολύ υψηλές που λεει αισχροκερδούν ας πας να δει και τα πολύ φθηνά που είναι κάτω από τις τιμές κόστους να δει τι παίζει εκεί και να βγάλει τα ονόματα», συμπλήρωσε.

«Πριν 5 χρόνια ισοπεδώθηκε το μαγαζί του Μιχάλη Κιούση, του πρόεδρου της Ομοσπονδίας, ισοπεδώθηκε, δεν έμεινε τίποτα. Αυτοί δεν αστειεύονται», πρόσθεσε.

ΔΗΜ: Οι βόμβες σε αυτά τα μαγαζιά γίνονται γιατί οι συνάδελφοι σας προσπαθούν να χτυπήσουν το λαθρεμπόριο;

«Γιατί μιλάμε πολύ», απάντησε η ίδια.

Αναφορικά με τη νέα μόδα που βάζουν βενζίνη και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν, τοποθετήθηκε λέγοντας: «Είναι η καινούργια μόδα η οποία ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και κατέβηκε και εδώ. Είναι αμαρτία γιατί έχεις ένα θυμό, διαμαρτύρεσαι, είναι λάθος ο θυμός σου δηλαδή βάζω και δεν σε πληρώνω γιατι είσαι μάγκας. Και να σας πω και κάτι άλλο είναι ο υπάλληλος χρεωμένος σε κάθε αντλία και υποχρεώνει τον υπάλληλο να πληρώνει το δικό του το κόλπο».

Ερωτηθείσα γιατί δεν πέφτει η κίνηση παρά τα τόσο ακριβά καύσιμα, απάντησε: «Σας λεω υπεύθυνα ότι δουλεύει πολύ το παραεμπόριο, πάρα πολύ και μετά παραπονιούνται».