Κοινή Λογική (Common Sense)
Κοινή Λογική (Common Sense) Θανάσης Λάλας
kampanos
Ελλάδα

Πατέρας Άλκη Καμπανού: Δεν είμαι έτοιμος να αντικρίσω τους δολοφόνους του παιδιού μου

Ασκήθηκε ποινική δίωξη στους 12 κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία από δόλο

Ολοκληρώθηκε η κυρία ανάκριση για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

 Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από το βράδυ που ο Άλκης Καμπανός έπεσε νεκρός από την θανατηφόρα επίθεση με οπαδικά κίνητρα που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία. Από την έρευνα που ολοκλήρωσε η 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, στη θέση των κατηγορουμένων βρίσκονται πλέον 12 άτομα που προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους.

 Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, δεν ασκήθηκαν συμπληρωματικές διώξεις και δεν προέκυψε η εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση.

 Ο Εισαγγελέας που θα λάβει την ογκώδη δικογραφία θα κάνει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων σε δίκη. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται μαρτυρικές καταθέσεις, εξετάσεις DNA, άρσεις επικοινωνιών, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες, ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

 Πατέρας Άλκη: Πιστεύω στη δικαιοσύνση, ξέρει καλά τη δουλειά της

Στο άκουσμα της ολοκλήρωσης της κύριας ανάκρισης, ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού λύγισε. «Δεν ξέρω πως θα νιώσω όταν αντικρίσω τους δολοφόνους του παιδιού μου, απέναντί μου. Όλες οι εικόνες είναι ακόμη νωπές στο μυαλό μου. Δεν ξέρω πως θα αισθανθώ, δεν νιώθω έτοιμος», είπε μιλώντας στο thesstoday.gr.

 «Ευχαριστώ θερμά τους θεσμούς του κράτους που έδρασαν πολύ γρήγορα. Έπεσαν όλοι με τα μούτρα πάνω στο παιδί μου, ώστε να μάθουμε τι συνέβη. Εγώ ζητάω μόνο την δικαίωση του παιδιού μου, αλλά και για όλα τα παιδιά που δολοφονήθηκαν. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Πιστεύω στην δικαιοσύνη, ξέρει πολύ καλά την δουλειά της», τόνισε ο κ. Καμπανός.

  Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην περίπτωση της Ελένης Τοπαλούδη, με τη μητέρα της οποίας μοιράζονται τον ίδιο πόνο. «Οι δράστες που κόβουν το νήμα της ζωής νεαρών παιδιών, δεν μπορούν να καταλάβουν πως όταν χάνεται ένα παιδί από μία οικογένεια, είναι σαν οικογενειοκτονία, σαν να καταστρέφονται όλα τα μέλη της, κι εμείς καταστραφήκαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Άλκη Καμπανού.