Την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση έκαναν σήμερα Τετάρτη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τη Σχολή Θετικών Επιστημών, οι φορητές κάμερες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν από διμοιρίες μόνο των Αθηνών.

Όπως μεταδίδει το grtimes.gr, από σήμερα οι φορητές κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν εικόνα από τυχόν επεισόδια απευθείας στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και από τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα καταγράφουν τα όσα συμβαίνουν, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη εικόνα των γεγονότων.

Σήμερα, η παρουσία της πρώτης κάμερας της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη έγινε στη συγκέντρωση των φοιτητών μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, στο ΑΠΘ.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία του GRTimes, ο χειριστής της αστυνομικός φαίνεται να την κρατά και να καταγράφει την κινητοποίηση, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στους φοιτητές, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι βιντεοσκοπούνται και πως παραβιάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους.



Υπενθυμίζεται ότι η χρήση καμερών από χειριστές – αστυνομικούς, αποτέλεσε πρόταση των συνδικαλιστικών οργανώσεων που υιοθετήθηκε από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.