Για διαστρέβλωση της αλήθειας με σκοπό την εξυπηρέτηση των σκοπών του κινήματος #MeToo και ΛΟΑΤΚΙ έκανε λόγο χθες ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος με ανακοίνωσή του αμφισβήτησε την αξιοπιστία της 40χρονης που ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τον προφυλακισμένο εδώ και 16 μήνες ηθοποιό-σκηνοθέτη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο γνωστός ποινικολόγος περιέγραψε ως εμμονική stalker τη μάρτυρα που την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ισχυριζόμενη ότι στο σπίτι του κατηγορούμενου είχε δει να πηγαινοέρχονται ανήλικα αγόρια. Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας, η 40χρονη «από το 2000 ερωτεύτηκε με το δικό της μυαλό τον Δημήτρη Λιγνάδη, χωρίς ποτέ να έχει σχέση μαζί του», ενώ «παρακολουθούσε τον Λιγνάδη στις θεατρικές παραστάσεις του, παρακολουθούσε το σπίτι του καθημερινά, τον παρακολουθούσε στις διακοπές του, έφτασε στο τραγικό σημείο, όπως η ίδια περιέγραφε σε εκατοντάδες e-mails που του έγραφε, γιατί είχε μπλοκάρει το κινητό της, να του κάνει 24 ώρες το 24ωρο από 100 έως και 400 κλήσεις την ημέρα και να τον παρακαλεί να έχουν έστω και μία φορά μία ερωτική συνεύρεση».

Ο ποινικολόγος είπε επίσης ότι η μάρτυρας «τα έτη 2015, 2016, 2017, η συγκεκριμένη δυστυχισμένη γυναίκα απέστειλε στον Δημήτρη Λιγνάδη περισσότερα από 100 e-mails με ανισόρροπο περιεχόμενο», για τα οποία στις ερωτήσεις του κ. Κούγια απάντησε ότι είναι γραπτός λόγος, γιατί πρόκειται να γίνει συγγραφέας. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, «έφτασε στο σημείο ο σύζυγός της, λόγω αυτής της ανισορρόπου συμπεριφοράς της, να ζητήσει τη βοήθεια του κυρίου Λιγνάδη για τη θεραπεία της και να του ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά της και την κατανόησή του για τα όσα υφίστατο 24 ώρες το 24ωρο από αυτή την εμμονική γυναίκα», ενώ διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν με μάρτυρες αυτού του επιπέδου ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης να είναι στη φυλακή;».

Ο κ. Κούγιας προσκόμισε τη Δευτέρα στο δικαστήριο τα e-mails με αποστολέα τη 40χρονη μάρτυρα, μερικά εκ των οποίων έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Super Κατερίνα»: «Να ξέρεις ότι ντρέπομαι πάρα πολύ για αυτό που κάνω... Ελπίζω να ξεπεράσεις τον εγωισμό σου και να με πάρεις. Είμαι τόσο ερωτευμένη, δεν σκέφτομαι τίποτα. Μόνος ένας τρελός κάνει αυτό που κάνω εγώ. Ξεπερνάω μια απλή θαυμάστρια που τρέχει απλά σαν την τρελή, χρησιμοποιώ διάφορους τρόπους για να μου δώσεις σημασία. Θέλω να σε παντρευτώ, να ξυπνάμε το πρωί και να τρώμε ψωμί και μαρμελάδα. Σε αγαπώ, το καταλαβαίνεις;» ανέφερε η 40χρονη, ενώ σε ένα άλλο έγραφε: «Είμαι τρελή για σένα, έρχομαι τώρα σπίτι στην πιλοτή να κατεβάσουμε τα βρακιά μας και να γ...».