Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και νοσταλγίας τελείται αυτήν την ώρα η εξόδιος ακολουθία του δημοφιλούς καλλιτέχνη που σφράγισε με τη φωνή και τα τραγούδια του το ελληνικό καλοκαίρι, χρωματίζοντας με τις ερμηνείες του την αγάπη, τον έρωτα, τις αναμνήσεις και φυσικά την πηγαία διασκέδαση. Εκατοντάδες φίλοι και οικείοι έχουν ανέβει στο νέο νεκροταφείο της Γλυφάδας για να τον αποχαιρετήσουν.



Στην τελευταία του κατοικία των συνοδεύουν γνωστές και αγαπητές του προσωπικότητες όπως η Μπέσσυ Αργυράκη, Λάκης Τζορντανέλι, Νίκος Αποστολόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Πασχάλης, Σάντρα Βουτσά, Ελπίδα, Αργύρης Παπαργυρόπουλος, Ζανέτ Καπούγια, Κώστας Μπίγαλης, Λουκίλα Καρρέρ, Γιώργος Θεοφάνους, Σοφία Βόσσου.

Σπάνια καλλιτεχνική προσωπικότητα ο Αλεξανδρινός Δάκης (Βρασίδας Χαραλαμπίδης), ήταν ιδιαίτερα καλλιεργημένος και πολύγλωσσος. Στις 6 δεκαετίες της αδιάλειπτης παρουσίας του, πέρα από τα τραγούδια του για το καλοκαίρι, πολύς κόσμος πήγαινε για να ακούσει το δεύτερο του πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε επιτυχίες από ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία ενώ τραγουδούσε περίτεχνα δύο ατμοσφαιρικά αραβικά τραγούδια. Σημειώνω ότι ο Δάκης και ο Φίλιππος Νικολάου ήταν οι μόνοι καλλιτέχνες που τραγουδούσαν και μιλούσαν ξένες γλώσσες και παράλληλα συναναστρέφονταν με συναδέλφους τους από το διεθνές στερέωμα.













Ήλθε στα 20 από Αλεξάνδρεια στην Κυψέλη στην Κεφαλληνίας όπου έκανε παρέα με τα ξαδέλφια του Ντέμη και Κώστα Ρούσο, τον Λαλαϊτη, τον Τάσο Παπασταμάτη, τον Τζίμη Τζιμόπουλο και όλοι μαζί σύχναζαν στη θρυλική κουίντα του Μπάμπη Μουτσάτσου και σε άλλα κλαμπ της εποχής.

Σταθμός στην καριέρα του η συνεργασία του με τον Μίμη Πλέσσα και η συμμετοχή του στη συναυλία των Rolling Stones.






Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες Τόσα καλοκαίρια και Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.








Είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, στα Θέατρα Βέμπο, Παρκ, Κοτοπούλη-Ρεξ και αλλού. Επίσης, είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτικές παραστάσεις και σε Ελληνικές ταινίες όπως «Γοργόνες και μάγκες», «Η θεία μου η χίπισσα» κ.ά.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.

Βρισκοταν από το 1967 στην πρώτη γραμμή του Ελληνικού τραγουδιού. Η δισκογραφία του αποτελείται από 39 LP & CD και 19 singles & 45άρια. Η τελευταία δισκογραφική δουλειά ήταν το CD με τίτλο «Moments» (ΜΙΝΟΣ 2008) του Μίμη Πλέσσα όπου ο Δάκης τραγουδά σε 7 γλώσσες.