Επισκέψεις στη Διοίκηση Αεροπορικού Υλικού (ΔΑΥ), στην 112 Πτέρυγα Μάχης (112 ΠΜ), στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (355 ΜΤΜ), όλες στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνος, καθώς και στην 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρετήσεως Δημοσίων Υπηρεσιών (359 ΜΑΕΔΥ) στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόϊ, πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Οι διαδοχικές επισκέψεις του Αρχηγού πραγματοποιήθηκαν για την ουσιαστική έναρξη της δασοπυροσβεστικής περιόδου όπου οι προαναφερθείσες μονάδες και φυσικά η ΔΑΥ, εμπλέκονται άμεσα στην από αέρος δασοπυρόσβεση (και δασοπροστασία) υπό τον άμεσο επιχειρησιακό έλεγχο του Πυροσβεστικού Σώματος.



Πιο συγκεκριμένα ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε τη ΔΑΥ και την 112 ΠΜ, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνος, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής της ΔΑΥ, Αντιπτέραρχος (Ι) Πέτρος Χατζήρης και ο Διοικητής της 112 ΠΜ Ταξίαρχος (Ι) Βασίλειος Τόσιος. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του αυτής ο Αρχηγός ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα της Διοικήσεως και των Μονάδων της, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την 355 ΜΤΜ και τη Μοίρα Συντηρήσεως Αεροσκαφών, όπου συνομίλησε με το προσωπικό τους και ενημερώθηκε για τις αποστολές αεροπυροσβέσεως και το έργο συντηρήσεως των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Επίσης, ως προελέχθη, ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε και την 359 ΜΑΕΔΥ, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Ταξίαρχος (Ι) Γεώργιος Φόρτης, όπου ενημερώθηκε για τις αποστολές αεροπυροσβέσεως και το έργο συντηρήσεως των πυροσβεστικών αεροσκαφών της, ενώ συνομίλησε και με το προσωπικό της, ιπτάμενο και τεχνικό.


Αξίζει να σημειωθεί ότι συμφώνως με το νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό τα μονοκινητήρια ελικοφόρα αεροσκάφη της 359 ΜΑΕΔΥ, από τα προωθημένα αεροδρόμια διασποράς σε όλη την Ελλάδα, από όπου θα επιχειρούν, θα περιπολούν έμφορτα με το πυροσβεστικό υλικό που μεταφέρουν, ούτως ώστε αμέσως μόλις εντοπίσουν τα πρώτα ίχνη φωτιάς να πραγματοποιούν και την πρώτη – και συνήθως πιο κρίσιμη – «βολή» εναντίον της.