Κομβικής σημασίας για την πορεία των ερευνών αλλά και για το αν βρισκόμαστε μπροστά στην άσκηση νέων ποινικών διώξεων για την υπόθεση της Πάτρας θεωρούνται πως είναι τα συνολικά έξι πορίσματα που αναμένονται για τους θανάτους των τριών κοριτσιών.

Όπως όλα δείχνουν, πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία των ερευνών που είχαν ξεκινήσει στις 9 Φεβρουαρίου. μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας που οδήγησε στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου στις 30 Μαρτίου και την απόφαση για την προσωρινή κράτησή της στις Φυλακές Κορυδαλλού, πέντε ημέρες αργότερα. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν σημαντικές εξετάσεις που αναμένεται να δώσουν απαντήσεις στο αν, εκτός από την Τζωρτζίνα Δασκαλάκη, δολοφονήθηκαν και οι δύο μικρότερες αδελφές της, Μαλένα και Ίριδα.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, τα πορίσματα που αναμένονται θα προέλθουν από το εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έχει αναλάβει την εξέταση δειγμάτων των τριών κοριτσιών. Το πρώτο πόρισμα που αναμένεται είναι αυτό για την ιστολογική εξέταση της Ίριδας, το οποίο θα δείξει αν είχε τελικά αγενεσία φλεβόκομβου, μια εξέταση που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη. Για την Ίριδα αναμένεται επίσης η τοξικολογική εξέταση, που δεν προβλέπεται να φέρει κάποιο αποτέλεσμα, αφού ο θάνατός της, αν είναι εγκληματική ενέργεια, θα αποδοθεί μάλλον σε ασφυκτικό θάνατο και όχι στη χορήγηση κάποιας ουσίας. Το τρίτο πόρισμα αφορά στη Μαλένα, το οποίο θα δείξει αν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της το 2019 στην Ογκολογική Μονάδα «ΕΛΠΙΔΑ» είχε χορηγηθεί στο παιδί κάποια δηλητηριώδης ουσία, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε κατά την πρώτη τοξικολογική εξέταση. Επιπλέον, αναμένεται η αιματολογική και τοξικολογική εξέταση στο φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας, αφού προηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες η διασταύρωση του DNA της. Μάλιστα, εφόσον διαταχθεί η εκταφή της 9χρονης, θα αναμένονται και τα αποτελέσματα από την εξέταση των τριχών που θα ληφθούν από τη σορό της και θα δείξουν αν η πρώτη ανακοπή που έπαθε το άτυχο κορίτσι είχε προέλθει επίσης από τη χορήγηση κάποιας ουσίας.

Τα πορίσματα θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς σε αυτά θα βασιστούν ενδεχόμενες νέες διώξεις, οι οποίες θα αφορούν τόσο την ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και μέλη της οικογένειάς της, που ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπα με αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα. Υπενθυμίζεται ότι αναμένονται και τα πορίσματα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα που θα δίνουν σαφείς αιτίες θανάτου για τη Μαλένα και την Ίριδα Δασκαλάκη και τα οποία θα ολοκληρωθούν μέσα στις πρώτες μέρες του Ιουνίου. Αμέσως μετά, αναμένεται να κληθούν για κατάθεση η ιατροδικαστής Αθηνών, Χριστίνα Τσάκωνα, που υπέγραψε την ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου της Μαλένας, αλλά και η πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, που είχε δεχτεί την αγενεσία φλεβόκομβου ως το λόγο για τον οποίο έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η Ίριδα.

Δικηγόροι «μνηστήρες» σχηματίζουν ουρά για την υπεράσπιση της Ρούλας

Με μια ανάρτηση γεμάτη υπαινιγμούς ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, άφησε αιχμές κατά συναδέλφων του. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για «υποψήφιους ‘‘μνηστήρες’’ που σχηματίζουν ουρά» και τόνισε πως αυτό οφείλεται σε μεγάλο μέρος στους δικούς του χειρισμούς, που ανέλαβε μια υπόθεση όταν έδειχνε καταδικασμένη εκ των προτέρων. «Όταν έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση για την οποία οι ‘‘μνηστήρες’’ σχηματίζουν ουρά, τότε μάλλον έχω κάποιο μερίδιο ευθύνης από αυτή την επιτυχημένη μεταστροφή και είναι μια πρώτη καταρχήν δικαίωση των προσπαθειών μου. Σεβασμός, σοβαρότητα, ευγένεια και επαγγελματισμός» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Παπαδόπουλος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας έχει αναφέρει ότι δέχτηκε αιτήματα από τη Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να αναλάβει εκ νέου την υπεράσπισή της, μετά την προ δύο μηνών παραίτησή του από την υπόθεση.

Δημοσιεύτηκε στην ON TIME στις 28/5