«Eκπλήξεις» μας επιφυλάσσει ο καιρός για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς θα υπάρξουν μικρά σκαμπανεβάσματα στην θερμοκρασία, αλλά και βροχές σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ο καιρός το Σάββατοκύριακο

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή , στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στη Δ-ΒΔ Ελλάδα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.