Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε κρεοπωλείο στον σταθμό Λαρίσης.

«Τυχεροί είμαστε που δεν είχαμε θύματα» ανέφερε καταστηματάρχης της οδού Ιουλιανού που βρίσκεται κοντά στο μίνι μάρκετ στο οποίο νωρίτερα εξερράγη φιάλη υγραερίου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο άτομα και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.







Στη δήλωσή του, ο κ. Γιάννης, ιδιοκτήτης ανθοπωλείου, ανέφερε πως η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που προκάλεσε αμέσως πολλά θραύσματα από τζάμια και οικοδομικά υλικά τα οποία τινάχτηκαν στην κεντρική οδό Ιουλιανού. «Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσαν αυτοκίνητα γιατί εδώ πρόκειται για πολυσύχναστο δρόμο» υπογράμμισαν.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 1 όχημα και 3 πυροσβέστες καθώς και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Εργαζόμενος στο μίνι μάρκετ  ανέφερε ότι «η έκρηξη συνέβη στο υπόγειο όπου υπάρχουν φιάλες υγραερίου, βγήκαμε έξω αναστατωμένοι και είδαμε έναν άνθρωπο 25 ετών μέσα στα αίματα. Εγώ χτύπησα στα πόδια και κάηκαν λίγο τα μαλλιά μου. Το ασθενοφόρο άργησε λίγο να έρθει». Σε καταγγελία για εκτεταμένη χρήση φιαλών υγραερίου από καταστήματα και διαμερίσματα προχώρησε κάτοικος της περιοχής λέγοντας πως ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι τέτοιο

Σε δηλώσεις του είπε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα πωλούσε φιάλες υγραερίου τις οποίες αποθήκευε στο υπόγειο.






Αυτή την ώρα το σημείο παραμένει αποκλεισμένο από το ύψος της Αχαρνων μέχρι τη Μιχάηλ Βόδα.





Ένας σοβαρά και δύο ελαφρά τραυματίες από την έκρηξη 

Ένας σοβαρά τραυματίας και δύο ελαφρά είναι απολογισμός της σφοδρής έκρηξης που σημειώθηκε στις 12.50 το μεσημέρι σε κατάστημα κρεοπωλείο- μίνι μάρκετ, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, στην οδό Ιουλιανού στο κέντρο της Αθήνας. Ο σοβαρά τραυματίας είναι υπάλληλος του καταστήματος και διακομίστηκε με εγκαύματα σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ οι άλλοι δύο δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Η έκρηξη προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές, κυρίως στο υπόγειο αλλά και στο υπόλοιπο κατάστημα και από θαύμα δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, καθώς ήταν ώρα αιχμής και η Ιουλιανού είχε κίνηση.

Τα αίτια της έκρηξης ερευνώνται, ωστόσο ως πιθανότερη αιτία εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο ανέφεραν πως μύριζε έντονα υγραέριο, δεν βρήκαν όμως φωτιά και από το υπόγειο έβγαλαν τέσσερις μεγάλες φιάλες οι οποίες δεν είχαν εκραγεί.

Προληπτικά ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στον τόπο της έκρηξης συνεργεία της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ, αλλά και της ΔΕΠΑ για να ελεγχθεί αν υπήρχε διαρροή αερίου, αλλά δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο. Παράλληλα διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Ιουλιανού, η οποία παραμένει ακόμα κλειστή.

Στο χώρο του καταστήματος θα γίνει αυτοψία από πραγματογνώμονες για να βεβαιωθούν τα αίτια, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας.